Sos caramel

Foto - Sos caramel
Complexitate: usor Timp de preparare: 15 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

70 g unt 200 g zahar 200 ml frisca

Mod de preparare:

Intr-o cratita punem zaharul si il caramelizam pe foc mic, amestecand continuu pentru a nu se lipi. Cand s-a dizolvat complet zaharul si a inceput sa capete culoarea aramie, adaugam untul si continuam sa amestecam, pana ce se incorporeaza total. La final, adaugam frisca si mai lasam 2 minute, apoi luam cratita de pe foc si lasam sosul sa se raceasca. Sosul se poate servi ca si topping pentru inghetata sau prajituri, dar si pentru fripturi de vita sau pui.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Crema de zahar ars

    Crema de zahar ars

    Se arde zahar (200 g) intr-o cratita rezistenta. Cand devine brun inchis se invarteste vasul, ca sa se imbrace tot in ... (mai mult)

    Citeste
  • Budinca cu branza

    Budinca cu branza

    Se pun toate ingredientele intr-un castron, mai putin caramelul, si se mixeaza. Amestecul obtinut se toarna intr-o ... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu mere

    Tarta cu mere

    Se curata merele si se taie felii subtiri. Se topeste untul impreuna cu biscuitii sfaramati. Apoi, se amesteca ouale ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu crema caramel

    Prajitura cu crema caramel

    Se pregateste mai intai blatul, pentru care se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Peste ele... (mai mult)

    Citeste
  • Crema caramel

    Crema caramel

    Se arde zaharul tos intr-o tigaie mica, se stinge cu 3-4 linguri de apa si se fierbe ca sa ramana caramelul gros ca ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu caramel

    Prajitura cu caramel

    Faina se amesteca cu untul 100 g unt moale, 1 cana zahar si o lingurita de sare si lapte. Se unge o tava cu unt si se ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))