Prajitura cu crema caramel
Ingrediente:
Blat: 100 g faina 100 g zahar 100 g miez de nuca 4 albusuri 1 praf de copt Crema: 150 g unt 100 g miez de nuca 100 g zahar 4 galbenusuri Glazura: 200 g ciocolata neagra 100 ml frisca 60 g unt
Mod de preparare:
Se pregateste mai intai blatul, pentru care se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Peste ele se cerne faina, se adauga miezul de nuca si praful de copt. Se incorporeaza amestecand usor totul, apoi se toarna compozitia, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de aproximativ 25 de minute. Cat timp se rumeneste blatul, se pregateste crema, caramelizand zaharul, amestecand mereu, pe foc mic, astfel incat sa nu se arda, paste caramel se adauga untul, iar cand se obtine o crema consistenta, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, mixand continuu. Odata incorporate toate ingredientele, se adauga nuca macinata si se lasa la racit. Dupa ce s-a rumenit suficient, se scoate blatul din cuptor, iar peste el se intinde crema de caramel, intr-un strat uniform. Prajitura se orneaza cu o glazura de ciocolata neagra topita la bain marin si mixata impreuna cu untul si frisca batuta spuma. Inainte de a fi servita, prajitura cu crema caramel se tine la rece cel putin 3 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Crema de zahar ars
Se arde zahar (200 g) intr-o cratita rezistenta. Cand devine brun inchis se invarteste vasul, ca sa se imbrace tot in ... (mai mult)
Citeste -
Budinca cu branza
Se pun toate ingredientele intr-un castron, mai putin caramelul, si se mixeaza. Amestecul obtinut se toarna intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Crema caramel
Se arde zaharul tos intr-o tigaie mica, se stinge cu 3-4 linguri de apa si se fierbe ca sa ramana caramelul gros ca ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nuca si caramel
Pentru blat se separa mai intai albusurile de galbenusurile celor 4 oua. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura dobos
Pentru inceput, preparam crema, caramelizand cam 200 g de zahar. Intr-un bol frecam untul impreuna cu 100 g de zahar dar... (mai mult)
Citeste -
Tort dobos
Pentru blat se separa cele 4 galbenusuri de albusurile lor si se pun in boluri diferite. Galbenusurile se mixeaza ... (mai mult)
Citeste







