Prajitura cu crema caramel

Foto - Prajitura cu crema caramel
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 100 g faina 100 g zahar 100 g miez de nuca 4 albusuri 1 praf de copt Crema: 150 g unt 100 g miez de nuca 100 g zahar 4 galbenusuri Glazura: 200 g ciocolata neagra 100 ml frisca 60 g unt

Mod de preparare:

Se pregateste mai intai blatul, pentru care se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Peste ele se cerne faina, se adauga miezul de nuca si praful de copt. Se incorporeaza amestecand usor totul, apoi se toarna compozitia, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de aproximativ 25 de minute. Cat timp se rumeneste blatul, se pregateste crema, caramelizand zaharul, amestecand mereu, pe foc mic, astfel incat sa nu se arda, paste caramel se adauga untul, iar cand se obtine o crema consistenta, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, mixand continuu. Odata incorporate toate ingredientele, se adauga nuca macinata si se lasa la racit. Dupa ce s-a rumenit suficient, se scoate blatul din cuptor, iar peste el se intinde crema de caramel, intr-un strat uniform. Prajitura se orneaza cu o glazura de ciocolata neagra topita la bain marin si mixata impreuna cu untul si frisca batuta spuma. Inainte de a fi servita, prajitura cu crema caramel se tine la rece cel putin 3 ore.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Crema de zahar ars

    Crema de zahar ars

    Se arde zahar (200 g) intr-o cratita rezistenta. Cand devine brun inchis se invarteste vasul, ca sa se imbrace tot in ... (mai mult)

    Citeste
  • Budinca cu branza

    Budinca cu branza

    Se pun toate ingredientele intr-un castron, mai putin caramelul, si se mixeaza. Amestecul obtinut se toarna intr-o ... (mai mult)

    Citeste
  • Crema caramel

    Crema caramel

    Se arde zaharul tos intr-o tigaie mica, se stinge cu 3-4 linguri de apa si se fierbe ca sa ramana caramelul gros ca ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu nuca si caramel

    Prajitura cu nuca si caramel

    Pentru blat se separa mai intai albusurile de galbenusurile celor 4 oua. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura dobos

    Prajitura dobos

    Pentru inceput, preparam crema, caramelizand cam 200 g de zahar. Intr-un bol frecam untul impreuna cu 100 g de zahar dar... (mai mult)

    Citeste
  • Tort dobos

    Tort dobos

    Pentru blat se separa cele 4 galbenusuri de albusurile lor si se pun in boluri diferite. Galbenusurile se mixeaza ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))