Prajitura dobos
Ingrediente:
Pentru foi: 100 g zahar 6 oua 200 g faina Caramel: 200 g unt 3 oua 50 g faina 250 g zahar
Mod de preparare:
Pentru inceput, preparam crema, caramelizand cam 200 g de zahar. Intr-un bol frecam untul impreuna cu 100 g de zahar dar si cu cele 3 oua. Amestecul se toarna peste caramelul inca fierbinte si se mai tine pe foc pentru inca 5 minute, amestecand continuu, pana ce se dizolva definitiv caramelul. Dizolvam si faina in putina apa si o adaugam peste crema, incorporam bine, iar cand crema a devenit consistenta, se da de pe foc si se lasa la racit. Foile se pregatesc punand intr-un bol albusurile celor 6 oua, pe care le amestecam impreuna cu zaharul si le batem spuma. Peste spuma de albus, se pune faina, dar si galbenusurile si se amesteca. Blatul se toarna cate putin intr-o tava, formand foi subtiri, pe care le vom coace pe rand in cuptor. Vom obtine 5 sau 6 foi, pe care, dupa ce se vor raci putin le vom monta intr-o prajitura statificata, alcatuita dintr-un strat de foaie si unul de crema, alternand asa, pana cand ultimul strat va fi o foaie de blat. Inainte de a fi servita, va sta cel putin o ora la frigider.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tort dobos
Pentru blat se separa cele 4 galbenusuri de albusurile lor si se pun in boluri diferite. Galbenusurile se mixeaza ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu rodie
Faina o cernem intr-un vas mai mare, peste ea se adauga praful de copt si grisul. Separat se bat ouale impreuna cu ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu piscoturi
Se prepara crema astfel: frisca se bate bine, apoi se iau cele 5 oua si li se separa galbenusurile de albusuri. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura revani
Se pun intr-un bol untul moale , impreuna cu zaharul si se mixeaza, apoi se adauga cele 4 oua cate unul, mixand mereu. ... (mai mult)
Citeste