Prajitura dobos

Foto - Prajitura dobos
Complexitate: usor Timp de preparare: 70 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Pentru foi: 100 g zahar 6 oua 200 g faina Caramel: 200 g unt 3 oua 50 g faina 250 g zahar

Mod de preparare:

Pentru inceput, preparam crema, caramelizand cam 200 g de zahar. Intr-un bol frecam untul impreuna cu 100 g de zahar dar si cu cele 3 oua. Amestecul se toarna peste caramelul inca fierbinte si se mai tine pe foc pentru inca 5 minute, amestecand continuu, pana ce se dizolva definitiv caramelul. Dizolvam si faina in putina apa si o adaugam peste crema, incorporam bine, iar cand crema a devenit consistenta, se da de pe foc si se lasa la racit. Foile se pregatesc punand intr-un bol albusurile celor 6 oua, pe care le amestecam impreuna cu zaharul si le batem spuma. Peste spuma de albus, se pune faina, dar si galbenusurile si se amesteca. Blatul se toarna cate putin intr-o tava, formand foi subtiri, pe care le vom coace pe rand in cuptor. Vom obtine 5 sau 6 foi, pe care, dupa ce se vor raci putin le vom monta intr-o prajitura statificata, alcatuita dintr-un strat de foaie si unul de crema, alternand asa, pana cand ultimul strat va fi o foaie de blat. Inainte de a fi servita, va sta cel putin o ora la frigider.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tort dobos

    Tort dobos

    Pentru blat se separa cele 4 galbenusuri de albusurile lor si se pun in boluri diferite. Galbenusurile se mixeaza ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu mere si biscuiti

    Prajitura cu mere si biscuiti

    Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu rodie

    Prajitura cu rodie

    Faina o cernem intr-un vas mai mare, peste ea se adauga praful de copt si grisul. Separat se bat ouale impreuna cu ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu budinca

    Prajitura cu budinca

    Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu piscoturi

    Prajitura cu piscoturi

    Se prepara crema astfel: frisca se bate bine, apoi se iau cele 5 oua si li se separa galbenusurile de albusuri. ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura revani

    Prajitura revani

    Se pun intr-un bol untul moale , impreuna cu zaharul si se mixeaza, apoi se adauga cele 4 oua cate unul, mixand mereu. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))