Tort dobos

Foto - Tort dobos
Complexitate: usor Timp de preparare: 130 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 100 g faina 150 g de zahar pudra 4 oua 40 g unt Crema: 200 g unt 4 oua 150 zahar pudra vanilie 250 g ciocolata neagra 50 ml lapte Caramel: 200 g zahar

Mod de preparare:

Pentru blat se separa cele 4 galbenusuri de albusurile lor si se pun in boluri diferite. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 100 g de zahar pana devin cremoase, apoi se incorporeaza si albusurile si se amesteca usor. Untul care a stat la temperatura casei se adauga in crema de ou si zahar si se mixeaza pana ce se omogenizeaza tot amestecul, iar la final se presara in etape faina, amestecand mereu. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se toarna din compozitia rezultata, apoi se da la cuptorul incins si se coace blatul, timp de 10 minute. Se repeta actiunea de 5 ori, astfel incat vor rezulta 5 foi de blat, subtiri, din aluatul preparat. Cat timp se coc foile de blat se prepara crema punand ouale impreuna cu zaharul, la bain marin, iar intr-un alt vas cu aburi, se topeste ciocolata impreuna cu laptele si cacao. Untul se mixeaza intr-un alt vas, apoi se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine pana la incorporare, iar la final se toarna si crema de cacao, rezultand astfel o singura crema, foarte consistenta. Odata pregatita, crema va sta la frigider o jumatate de ora. Cand toate blaturile s-au copt si s-au racit suficient, se scoate crema din frigider si se monteaza tortul. Astfel se aseaza pe un platou prima foaie de blat, peste ea se intinde un strat de crema si se continua la fel, pana ce toate cele 5 foi de blat vor fi acoperite de crema, iar deasupra se va intinde un strat de crema si unul de caramel, obtinut prin caramelizarea celor 200 de grame de zahar si turnat imediat ce incepe sa se raceasca peste tort. Odata montata prajitura, se da din nou la frigider si se tine la rece timp de cel putin o ora.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tort cu piscoturi

    Tort cu piscoturi

    Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 100 g zahar si laptele praf, apa si zaharul vanilat. Dupa ce s-au incorporat, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de zahar ars

    Tort de zahar ars

    Mai intai, se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr-o cratita destul de adanca, in care va merge tortul la cuptor. ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de fasole

    Tort de fasole

    Fasolea se fierbe bine, apoi se scurge de apa si se paseaza. Piureul de fasole se amesteca impreuna cu galbenusurile ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu iaurt

    Tort cu iaurt

    Realizam crema in care amestecam zaharul cu iaurtul, apoi adaugam si gelatina ce a fost dizolvata in prealabil si ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu banane

    Tort cu banane

    Blatul se prepara punand la foc intr-o cratita, laptele, zaharul vanilat, zaharul si se fierbe. Ouale se separa, ... (mai mult)

    Citeste
  • Blat de tort

    Blat de tort

    Celor sase oua li se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zahar, punem apa si uleiul si mai ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))