Blat de tort
Ingrediente:
6 oua 300 g zahar 300 g faina 50 ml ulei 50 ml apa 1 praf de copt sare
Mod de preparare:
Celor sase oua li se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zahar, punem apa si uleiul si mai amestecam pana cand se omogenizeaza. Albusurile, se bat la randul lor, cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam treptat si faina impreuna cu praful de copt. Vom amesteca usor, pentru a pastra aerul din albusuri, asigurand aspectul pufos al blatului. Blatul se toarna in tava pentru tort si se va tine la cuptor cam 25 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tort cu zmeura
Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se mixeaza bine, cu zaharul. Ciocolata, de preferinta alba, se ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu martipan
Blatul se prepara batand albusurile spuma cu un praf de sare si 50 g de zahar. Galbenusurile se bat si ele separat cu ... (mai mult)
Citeste -
Tort dobos
Pentru blat se separa cele 4 galbenusuri de albusurile lor si se pun in boluri diferite. Galbenusurile se mixeaza ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu iaurt
Realizam crema in care amestecam zaharul cu iaurtul, apoi adaugam si gelatina ce a fost dizolvata in prealabil si ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu branza dulce
Blatul se prepara batand separat, albusurile cu zahar, pana devin spuma, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu sucul ... (mai mult)
Citeste -
Tort de zahar ars
Mai intai, se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr-o cratita destul de adanca, in care va merge tortul la cuptor. ... (mai mult)
Citeste







