Blat de tort

Foto - Blat de tort
Complexitate: usor Timp de preparare: 30 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

6 oua 300 g zahar 300 g faina 50 ml ulei 50 ml apa 1 praf de copt sare

Mod de preparare:

Celor sase oua li se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zahar, punem apa si uleiul si mai amestecam pana cand se omogenizeaza. Albusurile, se bat la randul lor, cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam treptat si faina impreuna cu praful de copt. Vom amesteca usor, pentru a pastra aerul din albusuri, asigurand aspectul pufos al blatului. Blatul se toarna in tava pentru tort si se va tine la cuptor cam 25 de minute.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tort cu zmeura

    Tort cu zmeura

    Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se mixeaza bine, cu zaharul. Ciocolata, de preferinta alba, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu martipan

    Tort cu martipan

    Blatul se prepara batand albusurile spuma cu un praf de sare si 50 g de zahar. Galbenusurile se bat si ele separat cu ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort dobos

    Tort dobos

    Pentru blat se separa cele 4 galbenusuri de albusurile lor si se pun in boluri diferite. Galbenusurile se mixeaza ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu iaurt

    Tort cu iaurt

    Realizam crema in care amestecam zaharul cu iaurtul, apoi adaugam si gelatina ce a fost dizolvata in prealabil si ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu branza dulce

    Tort cu branza dulce

    Blatul se prepara batand separat, albusurile cu zahar, pana devin spuma, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu sucul ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de zahar ars

    Tort de zahar ars

    Mai intai, se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr-o cratita destul de adanca, in care va merge tortul la cuptor. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))