Tort cu branza dulce
Ingrediente:
Blat: 100 g faina 50 g amidon 3 oua 100 g zahar 20 ml suc de portocala 1 praf de copt Crema: 600 g branza dulce 100 g zahar 300 ml smantana 250 ml iaurt 20 ml suc de lamaie 30 g gelatina
Mod de preparare:
Blatul se prepara batand separat, albusurile cu zahar, pana devin spuma, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu sucul de portocale si putin zahar. Se incorporeaza cele doua compozitii obtinute, adaugam amidonul, praful de copt si faina si omogenizam compozitia. Intr-o forma de tort tapetata cu unt, turnam aluatul pentru blat si dam la cuptorul incins pentru jumatate de ora. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in doua foi. Pentru crema, dizolvam gelatina in putina apa, separat, intr-un castron punem branza dulce, zaharul, iaurtul si zeama de lamaie si se amesteca bine. Punem gelatina, apoi smantana batuta spuma cu putin zahar, si dam crema la rece, timp de jumatate de ora. Montam tortul punand o foaie de blat peste care intindem crema de branza, apoi acoperim cu cea de-a doua foaie, ornam cu frisca si fructe de padure, apoi lasam tortul sa stea la frigider cam 2 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tort de portocale
Faramam biscuitii si ii amestecam cu untul ce a fost topit, adaugam si zaharul si turnam lapte, cat cuprinde, rezultand ... (mai mult)
Citeste -
Budinca cu branza de vaci
Intr-o tigaie, se pune 2 linguri de apa impreuna cu zaharul si se amesteca pana se caramelizeaza. Se bat ouale bine, ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu branza
Intr-un castron mare, se bat ouale si se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie. Se topeste untul si se toarna peste ... (mai mult)
Citeste -
Budinca de paine
Franzela se feliaza si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Fiecare felie de paine se va inmuia in amestecul din oua ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu branza dulce si stafide
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intre timp, se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, se pun ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu visine
Intr-un bol se pun faina, praful de copt, 100 g zahar, 100 g unt si 2 oua. Toate acestea se amesteca bine, pana cand ... (mai mult)
Citeste







