Tort de portocale
Ingrediente:
Blat: 200 ml lapte 200 g unt 400 g biscuiti 2 linguri zahar Umplutura: 200 ml zeama de portocale 300 g branza dulce 400 g iaurt 100 g zahar 1 plic gelatina
Mod de preparare:
Faramam biscuitii si ii amestecam cu untul ce a fost topit, adaugam si zaharul si turnam lapte, cat cuprinde, rezultand un amestec nefaramicios. Punem compozitia in forma de tort ce a fost tapetata cu folie de aluminiu. Cele 200 ml de suc de portocalele amestecam impreuna cu plicul de gelatina si punem la foc mic pentru a topi gelatina. Separat luam branza si o amestecam intr-un bol cu iaurtul si zaharul si mixam bine. Peste crema de branza, turnam sucul de portocale si gelatina si mixam in continuare pana ce devine o crema fina. Crema o vom aseza peste blatul de biscuiti din forma, nivelam si ornam cu felii de portocale si fulgi de ciocolata, apoi dam la rece pentru aproximativ 3 ore. Cand e gata, se detaseaza forma si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de portocale
Se rade coaja de la portocale, apoi se extrag sucul de portocale si zeama de lamaie. Intr-un vas se fierbe zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Mousse de portocale
Intr-un bol, vom pune gelatina si vom turna peste ea, sucul de portocale, proaspat stors. Pornim focul si punem vasul cu... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu portocale
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 200 de grade. Se cerne faina cu praful de copt. Intr-un castron, se ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu martipan
Blatul se prepara batand albusurile spuma cu un praf de sare si 50 g de zahar. Galbenusurile se bat si ele separat cu ... (mai mult)
Citeste -
Tort de piersici
Pentu blat, se pun in boluri diferite albusurile si galbenusurile celor 3 oua, apoi galbenusurile se bat cu un mixer ... (mai mult)
Citeste -
Flan de portocale
Doua dintre portocale se curata de coaja, iar cea de-a treia se da pe razatoare. Intr-o cratita se toarna lapetele, ... (mai mult)
Citeste







