Tort de piersici

Foto - Tort de piersici
Complexitate: usor Timp de preparare: 120 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 100 g faina 100 g zahar 3 oua 20 ml suc de portocale 20 g amidon 1 praf de copt Umplutura: 1 kg piersici 400 g branza de vaci 300 ml frisca 200 ml vin alb dulce 100 g zahar 50 g zahar vanilat 10 g gelatina 2 portocale

Mod de preparare:

Pentu blat, se pun in boluri diferite albusurile si galbenusurile celor 3 oua, apoi galbenusurile se bat cu un mixer impreuna cu sucul de portocale pana ce devin spumoase, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Peste galbenusuri se adauga faina, zaharul si praful de copt si se amesteca bine, iar la final se adauga albusurile spuma, incorporandu-se usor. Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort ce tocmai a fost tapetata cu unt sau hartie de copt, apoi se da blatul la cuptor, cam pentru jumatate de ora. In acest timp se prepara crema pentru tort pentru care se pregatesc mai intai piersicile care se spala si se dau prin apa fierbinte, apoi se decojesc si se taie in jumatati, indepartand samburii. Separat, se toarna vinul alb intr-un vas si se pune pe foc mic. Se adauga in vin, zaharul vanilat, coaja rasa de pe cele doua portocale, dar si sucul lor si se fierbe amestecand continuu. Cand siropul a fiert suficient, se opreste focul si se adauga jumatatile de piersici, pentru a le aromatiza. Dupa aproximativ 5 minute, se scurg piersicile din sirop si se lasa la racit pe un platou. Peste siropul de vin si portocala, se adauga branza si se amesteca bine, iar la final se pune gelatina dizolvata in apa calda, dar si zaharul. Odata omogenizata, compozitia se da la frigider, cam jumatate de ora, urmand ca la final sa se adauge si frisca batuta spuma. Cand s-a rumenit, se scoate blatul din cuptor, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca. Tava in care s-a copt blatul se va tapeta din nou cu hartie de copt, in acesta se va aseza blatul, peste el se intinde jumatate din cantitatea de crema de branza si vin, apoi un strat de piersici, iar la final restul de crema. Odata montat, tortul se tine la frigider aproximativ 4 ore, apoi se orneaza dupa plac fie cu felii de piersici proaspete, fie cu frisca.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Sufleu de piersici

    Sufleu de piersici

    Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, ... (mai mult)

    Citeste
  • Cheesecake cu piersici

    Cheesecake cu piersici

    Piersicile se spala bine, li se indeparteaza samburii si se taie in cubulete. Pentru blat se pun biscuitii intr-un ... (mai mult)

    Citeste
  • Smoothie cu piersici

    Smoothie cu piersici

    Se foloseste un blender in care se pun feliile de banane, piersicile feliate, cubuletele de pepene si gheata. Se ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu piersici

    Prajitura cu piersici

    Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 180 de grade. Se pregateste tava cu hartie de copt. Intr-un castron, se... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu piersici

    Tarta cu piersici

    Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul, zaharul, ouale batute si laptele. Se amesteca bine, iar aluatul obtinut... (mai mult)

    Citeste
  • Pandispan cu piersici

    Pandispan cu piersici

    Mai intai se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase diferite. Albusurile se bat spuma, iar cand devin ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))