Tort cu martipan
Ingrediente:
Blat: 80 g faina 150 g zahar 60 g amidon esenta vanilie 30 g zahar vanilat 4 oua 1 praf de copt sare Crema: 400 martipan 100 ml suc de portocale
Mod de preparare:
Blatul se prepara batand albusurile spuma cu un praf de sare si 50 g de zahar. Galbenusurile se bat si ele separat cu zaharul ramas, zaharul vanilat si esenta de vanilie, pana ce devin spumoase. La final amestecam cele doua compozitii, presaram si faina, praful de copt si amidonul si obtinem un aluat cremos, pe care il vom coace in forma de tort, tapetata cu unt. Blatul va sta in jur de 30 de minute, pana ce devine rumen. Cand e gata, se lasa la racit, apoi se feliaza in trei. Se monteaza tortul asezand prima foaie de blat pe un platou, il insiropam cu suc de portocale, peste blat se intinde crema de martipan, apoi alternam pana ce ultimul strat de deasupra va fi crema de martipan. Cand e gata, se decoreaza dupa gust si se da la frigider pentru 3 ore, apoi se poate servi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tort cu piscoturi
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 100 g zahar si laptele praf, apa si zaharul vanilat. Dupa ce s-au incorporat, se ... (mai mult)
Citeste -
Tort de zahar ars
Mai intai, se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr-o cratita destul de adanca, in care va merge tortul la cuptor. ... (mai mult)
Citeste -
Tort de fasole
Fasolea se fierbe bine, apoi se scurge de apa si se paseaza. Piureul de fasole se amesteca impreuna cu galbenusurile ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu iaurt
Realizam crema in care amestecam zaharul cu iaurtul, apoi adaugam si gelatina ce a fost dizolvata in prealabil si ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu banane
Blatul se prepara punand la foc intr-o cratita, laptele, zaharul vanilat, zaharul si se fierbe. Ouale se separa, ... (mai mult)
Citeste







