Tort de zahar ars
Ingrediente:
Blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de faina sare Crema: 10 oua 150 g zahar 1 litru de lapte esenta de vanilie Pentru caramel: 50 g zahar
Mod de preparare:
Mai intai, se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr-o cratita destul de adanca, in care va merge tortul la cuptor. Se pregateste forma de tort, taptand-o cu 6 linguri de zahar ce a fost caramelizat. Albusurile se bat spuma cu zahar si un praf de sare, peste ele se toarna si galbenusurile si 4 linguri de faina amestecand usor, pentru a incorpora totul. Blatul obtinut se aseza in tava de tort. Crema o preparam mixand usor toate ingredientele, apoi se toarna desupra blatului, iar cand patrunde crema pe langa peretii formei, blatul se va ridica usor, deasupra cremei. Forma de tort o vom aseza intr-o tava adanca in care punem apa si o dam la cuptor pentru 50 de minute. Cand baltul s-a rumeni deasupra, se acopera forma cu o farfurie intinsa mai mare si se rastoarna tortul, dar fara a-l scoate din forma. Il lasam sa se raceasca, apoi il dam la frigider pentru 4 ore. Cand s-a racit, ridicam forma si tortul poate fi servit.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tort cu piscoturi
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 100 g zahar si laptele praf, apa si zaharul vanilat. Dupa ce s-au incorporat, se ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu iaurt
Realizam crema in care amestecam zaharul cu iaurtul, apoi adaugam si gelatina ce a fost dizolvata in prealabil si ... (mai mult)
Citeste -
Tort de fasole
Fasolea se fierbe bine, apoi se scurge de apa si se paseaza. Piureul de fasole se amesteca impreuna cu galbenusurile ... (mai mult)
Citeste -
Blat de tort
Celor sase oua li se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zahar, punem apa si uleiul si mai ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu banane
Blatul se prepara punand la foc intr-o cratita, laptele, zaharul vanilat, zaharul si se fierbe. Ouale se separa, ... (mai mult)
Citeste -
Tort diplomat
Laptele il punem la fiert cu zaharul. Intre timp batem cele 3 oua pana devin o spuma, iar cand a fiert laptele, turnam ... (mai mult)
Citeste