Tort diplomat

Foto - Tort diplomat
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

300 g de ananas 800 g smantana 350 g zahar 300 ml lapte 3 oua zahar vanilat 30 g gelatina 50 g stafide 1 portocala 20 piscoturi

Mod de preparare:

Laptele il punem la fiert cu zaharul. Intre timp batem cele 3 oua pana devin o spuma, iar cand a fiert laptele, turnam peste el si ouale batute, amestecand mereu. Lasam la fiert inca 5 minute, pe foc mic, apoi luam de pe foc. Dizolvam gelatina cu putina apa si zahar, tinand-o pe foc pana cand se lichefiaza. Cand s-a topit, adaugam si gelatina peste spuma de lapte si oua. Separat, batem smantana cu 4 linguri de zahar si stafide, adaugand-o la randu-i peste compozitia de lapte. Pregatim forma de tort, tapetand-o cu o folie, taiem portocala in felii subtiri si o dam prin zahar, apoi feliile le asezam pe fundul tavii de tort. Peste ele turnam jumatate din compozitia realizata, adaugam si cubuletele de ananas si turnam apoi restul de compozitie. Deasupra asezam piscoturile care au fot insiropate in prealabil si acoperim totul cu o farfurie intinsa. Vom tine tortul cam 4 ore la frigider, iar cand vom dori sa il servim, il rasturnam pe un platou, se potioneaza si se serveste.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tort cu piscoturi

    Tort cu piscoturi

    Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 100 g zahar si laptele praf, apa si zaharul vanilat. Dupa ce s-au incorporat, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de zahar ars

    Tort de zahar ars

    Mai intai, se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr-o cratita destul de adanca, in care va merge tortul la cuptor. ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de fasole

    Tort de fasole

    Fasolea se fierbe bine, apoi se scurge de apa si se paseaza. Piureul de fasole se amesteca impreuna cu galbenusurile ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu iaurt

    Tort cu iaurt

    Realizam crema in care amestecam zaharul cu iaurtul, apoi adaugam si gelatina ce a fost dizolvata in prealabil si ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu banane

    Tort cu banane

    Blatul se prepara punand la foc intr-o cratita, laptele, zaharul vanilat, zaharul si se fierbe. Ouale se separa, ... (mai mult)

    Citeste
  • Blat de tort

    Blat de tort

    Celor sase oua li se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zahar, punem apa si uleiul si mai ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))