Flan de portocale
Ingrediente:
5 oua 1 l lapte 250 g zahar vanilie 3 portocale
Mod de preparare:
Doua dintre portocale se curata de coaja, iar cea de-a treia se da pe razatoare. Intr-o cratita se toarna lapetele, peste el se adauga vanilia, dar si coaja de portocala si se lasa la fiert, pe foc mic. Cand da in clocot, se opreste focul si se strecoara lapetele, transferandu-l intr-un alt vas. Separat se mixeaza ouale impreuna cu zaharul, iar cand devin cremoase, peste ele se toarna, in etape, laptele caldut, amestecand mereu. Amestecul rezultat se toarna in cupe de ceramica si se aseaza pe o tava de cuptor, in care s-a turnat cam 2 cani de apa. Cat timp se coace flanul, pulpa de portocale se fierbe impreuna cu 50 g de zahar, pana cand incepe sa se ingoase, apoi sa lasa la racit. Flanul de portocale va sta la copt, timp de 25 de minute. Se serveste rasturnat, pe o farfurie, iar deasupra se toarna siropul de portocala.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de portocale
Se rade coaja de la portocale, apoi se extrag sucul de portocale si zeama de lamaie. Intr-un vas se fierbe zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Mousse de portocale
Intr-un bol, vom pune gelatina si vom turna peste ea, sucul de portocale, proaspat stors. Pornim focul si punem vasul cu... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu portocale
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 200 de grade. Se cerne faina cu praful de copt. Intr-un castron, se ... (mai mult)
Citeste -
Pastrav cu portocale
Pestele se spala si se asezoneaza cu sare si piper, apoi se ung cu unt si se umplu cu felii de portocala si putina coaja... (mai mult)
Citeste -
Marmelada de portocale
Fructele se spala bine, se sterg si se taie in jumatati. Fiecare jumatate de portocala se stoarce intr-o cratita, iar ... (mai mult)
Citeste -
Pui cu portocale
Se pune ulei de masline intr-o tigaie si se prajesc, la foc mare, copanele. Dupa ce s-au rumenit, se lasa deoparte. In ... (mai mult)
Citeste







