Crema caramel
Ingrediente:
2 pahare lapte 4 galbenusuri 1/3 pahar zahar pudra 1 pachetel zahar vanilat 1/2 pahar zahar tos, sare.
Mod de preparare:
Se arde zaharul tos intr-o tigaie mica, se stinge cu 3-4 linguri de apa si se fierbe ca sa ramana caramelul gros ca mierea, apoi se toarna peste el laptele. Separat se amesteca spuma galbenusurile cu zaharul pudra si sare cat se ia cu doua degete, se adauga laptele caramel si apoi se asaza vasul la baia-marina amestacand continuu pana se ingroaja crema, fara sa clocoteasca. In timp ce se raceste, se pune vanilia si se mai amesteca din cand in cand, apoi se da la frigider. Crema se serveste foarte rece, in farfurioare de compot.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Crema de zahar ars
Se arde zahar (200 g) intr-o cratita rezistenta. Cand devine brun inchis se invarteste vasul, ca sa se imbrace tot in ... (mai mult)
Citeste -
Budinca cu branza
Se pun toate ingredientele intr-un castron, mai putin caramelul, si se mixeaza. Amestecul obtinut se toarna intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu crema caramel
Se pregateste mai intai blatul, pentru care se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Peste ele... (mai mult)
Citeste -
Tort dobos
Pentru blat se separa cele 4 galbenusuri de albusurile lor si se pun in boluri diferite. Galbenusurile se mixeaza ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu mere
Se curata merele si se taie felii subtiri. Se topeste untul impreuna cu biscuitii sfaramati. Apoi, se amesteca ouale ... (mai mult)
Citeste -
Cheesecake cu banane
Tarta cu branza si banane se prepara foarte usor. Pentru blat trebuie sfaramati biscuitii cu ajutorul unui blender, ... (mai mult)
Citeste







