Crema de zahar ars
Ingrediente:
8 oua 1 l lapte 1-2 pachetele zahar vanilat 200 g zahar 200 g zahar (pentru caramel) sare,
Mod de preparare:
Se arde zahar (200 g) intr-o cratita rezistenta. Cand devine brun inchis se invarteste vasul, ca sa se imbrace tot in caramel, apoi se da la rece. Separat se bat ouale intregi cu restul de zahar, vanilia si un varf de cutit sare, se adauga laptele si se bate din nou totul cu telul. Compozitia se toarna in cratita cu caramel, iar aceasta se aseaza intr-o tava cu apa fierbinte care se introduce in cuptor, la foc potrivit. Crema se incearca daca este gata, cu un cutit si daca lama ramane curata se scoate imediat din cuptor si se da la rece. Dupa ce se rastoarna in compotiera, se pune la frigider 1-2 ore. In siropul caramel se poate pune putin rom, cand se serveste crema.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajituri cu foi de napolitane
Pentru inceput se pregateste crema, mixand cele 4 oua impreuna cu zaharul, dar si cu alunele macinate. Sepatat, intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu crema de branza
Pregatim blatul din cele 8 galbenusuri amestecate cu laptele si zaharul vanilat. Peste ele vom adauga si albusurile ce ... (mai mult)
Citeste -
Strudel cu branza
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se intind foile de placinta, semi-dezghetate. Acestea se pun cu hartie de ... (mai mult)
Citeste -
Semifreddo de ciocolata
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, pana devin o crema fina. Separat se bate si smantana, apoi se incorporeaza... (mai mult)
Citeste -
Crema ganache
Smantana se incalzeste int-o cratita, peste ea se vor pune bucatile de ciocolata si se amesteca mereu, pana cand obtiem ... (mai mult)
Citeste -
Crema de lapte
Cele 4 galbenusuri, vanilia si zaharul se pun intr-un vas care se aseaza la bain marie si se amesteca repede, pentru a ... (mai mult)
Citeste







