Sosuri
Sos salsa
Publicata joi, 21 august 2014, 09:44Cele 3 cepe se curata si se taie in jumatati, ardeii se curata de seminte, iar rosiile se taie in sferturi. Toate acestea se pun intr-un blender, peste ele se stoarce sucul de lamaie, se presara ... (mai mult)
CitesteSos tahini
Publicata duminica, 10 august 2014, 07:10Ingredientele se pun toate, impreuna intr-un blender si se amesteca bine, se stoarce sucul de lamaie, se asezoneaza cu sare, dupa gust, apoi se da la rece.
CitesteSos caramel
Publicata luni, 26 mai 2014, 15:40Intr-o cratita punem zaharul si il caramelizam pe foc mic, amestecand continuu pentru a nu se lipi. Cand s-a dizolvat complet zaharul si a inceput sa capete culoarea aramie, adaugam untul si continuam... (mai mult)
CitesteSos marinara
Publicata marti, 11 martie 2014, 13:17Rosiile se spala si se decojesc de piele, apoi se toaca marunt. Usturoiul se piseaza si se caleste intr-o tigaie in care am incins putin ulei de masline. Peste el adaugam rosiile, sarea, piperul dupa ... (mai mult)
CitesteMustar de casa
Publicata joi, 20 februarie 2014, 13:16Boabele de mustar se pun intr-un vas, in care am turnat apa si otetul si le tinem la inmuiat aproximativ 48 de ore. Apoi, vom turna totul intr-un blender si pasam pana ce obtinem o crema. Adaugam ... (mai mult)
CitesteSos remoulade
Publicata luni, 16 decembrie 2013, 11:51Mai intai punem oul la fiert, iar cand este gata, il decojim si il taiem cubulete. Castravetii se curata de coaja si se toaca si ei marunt. Intr-un bol, punem oul taiat, castravetii, otetul, maioneza,... (mai mult)
CitesteSos vinegreta
Publicata luni, 16 decembrie 2013, 11:49Sosul se prepara foarte usor, amestecand uleiul de masline impreuna cu mustarul, otetul, sarea si piperul. Mixam bine pana ce se imbina aromele si folosim sosul la salatele preferate.
CitesteSos cu ansoa
Publicata luni, 16 decembrie 2013, 11:47Cele 2 oua se fierb tari, apoi se scot galbenusurile si le amestecam intr-un castron impreuna cu ansoa. Le strivim usor, pana obtinem o pasta, adaugam uleiul de masline, otetul si piperul. Amestecam ... (mai mult)
CitesteSos barbeque
Publicata luni, 16 decembrie 2013, 11:45Ceapa se toaca si se caleste in ulei. Cand devine trasparenta, se adauga sucul de rosii, apa, zeama de lamaie si otetul. Punem si zaharul, ardeiul iute si boabele de mustar si lasam la fiert, pe foc ... (mai mult)
CitesteSos de unt
Publicata luni, 16 decembrie 2013, 11:42Intr-un bol amestecam untul impreuna cu zeama de lamaie, sare, piper si patrunjelul verde tocat si mixam bine, pana cand obtinem o compozitie omogena. Sosul de unt se pastreaza intr-un recipipent ... (mai mult)
CitesteSos de lamaie
Publicata luni, 16 decembrie 2013, 11:38Intr-un bol turnam uleiul si supa de pui, adaugam si zeama de lamaie impreuna cu mararul verde tocat si amestecam totul. Asezonam cu putina sare, iar sosul este gata.
CitesteSos de hrean
Publicata sambata, 7 decembrie 2013, 11:20Hreanul se da pe razatoare si se pune intr-un bol. Peste el, se presara sarea si zaharul, apoi punem iautrul si smantana si amestecam. Daca preferati, puteti adauga marar verde, tocat.
CitesteGuacamole
Publicata marti, 26 noiembrie 2013, 11:37Se taie avocado in jumatate, se scoate pulpa intr-un castron si se paseaza cu ajutorul unui blender. Ceapa se toaca marunt si se adauga peste avocado. Adaugam si celalalte ingrediente: zeama de ... (mai mult)
CitesteSos de rosii pentru paste
Publicata sambata, 23 noiembrie 2013, 13:45Rosiile se spala, se decojesc si se dau prin masina de tocat. Peste rosiile tocate, adaugam busuiocul si oregano, sare si piperul si punem pe foc pana cand scade. Cand a capatat consistenta dorita, se... (mai mult)
CitesteSos alb pentru paste
Publicata sambata, 23 noiembrie 2013, 13:40Intr-o tigaie, topim untul in care calim putin faina, iar deasupra turnam laptele. Amestecam des, pentru a omogeniza compozitia, iar cand sosul incepe sa prinda consistenta, se da de pe foc, se pun si... (mai mult)
Citeste