Sosuri
Sos de nuci
Publicata duminica, 3 februarie 2013, 12:37Nucile se piseaza marunt. Intr-un vas se pun: laptele, nucile pisate, zaharul si cacao. Se fierb pana cand cantitatea scade la jumtate. Se ia de pe foc si se rastoarna compozitia intr-un bol de sticla... (mai mult)
CitesteSos de mustar
Publicata joi, 31 ianuarie 2013, 19:20Ceapa se curata si se toaca marunt. Ceapa se fierbe cu vin si otet, timp de 15 minute. Se strecoara totul peste sosul demi-glace, apoi se adauga mustar, samantana si sare si se fierbe sosul la foc ... (mai mult)
CitesteSos de ciocolata alba
Publicata joi, 24 ianuarie 2013, 16:39Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se serveste cald sau rece.
CitesteSos de portocale
Publicata joi, 24 ianuarie 2013, 16:24Se rade coaja de la portocale, apoi se extrag sucul de portocale si zeama de lamaie. Intr-un vas se fierbe zaharul dizolvat in apa pana se obtine un sirop. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, ... (mai mult)
CitesteSos de ciocolata
Publicata vineri, 21 decembrie 2012, 22:41Se amesteca toate ingredientele. Ciocolata se adauga dupa ce a fost inmuiata in prealabil pe aburi. Compozitia se fierbe la foc mic timp de 10 min. Acest sos se serveste in special cu inghetata sau ... (mai mult)
CitesteSos de smantana
Publicata duminica, 2 decembrie 2012, 16:31Untul, galbenusurile si zeama de lamaie se pun intr-un castron mic si se aseaza intr-un vas cu apa clocotita, pe marginea masinii. Se amesteca neincetat cu lingura pana ce compozitia incepe sa se ... (mai mult)
CitesteSos de zmeura
Publicata duminica, 2 decembrie 2012, 16:20Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga zmeura curatata si trecuta prin sita si vinul putin incalzit. Se pune la foc si se amesteca mereu pana incepe sosul si sa se ingroase.
CitesteSos bechamel
Publicata vineri, 30 noiembrie 2012, 02:31Sosul se poate prepara in doua feluri: cu faina prajita sau cu faina neprajita. Cu faina prajita: se prajeste usor faina in unt si se stinge cu laptele turnat putin cate putin. Se amesteca mereu cu ... (mai mult)
Citeste













