Sos bechamel
Ingrediente:
1 pahar lapte 1 lingurita rasa faina 1/2 lingurita unt proaspat sare
Mod de preparare:
Sosul se poate prepara in doua feluri: cu faina prajita sau cu faina neprajita.
Cu faina prajita: se prajeste usor faina in unt si se stinge cu laptele turnat putin cate putin. Se amesteca mereu cu lingura pentru a se evita formarea cocoloaselor. Se adauga sare si se lasa sa fiarba incet la foc mic timp de 10 minute.
Cu faina neprajita: se inmoaie faina cu laptele rece turnat putin cate putin peste faina. Se pune la foc mic amestecand mereu timp de 5-8 minute. La sfarsit se adauga untul si sare, se amesteca fara sa mai fiarba.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Budinca de spanac
Se spala bine frunzele de spanac in apa rece. Se pun la fiert, timp de 10 minute, cu sare. Apoi, se taie in fasii ... (mai mult)
Citeste -
Cannelloni cu carne
Sosul de carne se prepara punand o tigaie pe foc, in care incingem uleiul si calim ceapa. Se pune si carnea tocata, care... (mai mult)
Citeste -
Conopida gratinata cu sos bechamel
Conopida, o curatam si o spalam bine in apa rece, o rupem in buchetele, apoi o punem la fiert. Separat, preparam si ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu spanac
Intr-un vas adecvat se adauga laptele impreuna cu ouale si se amesteca bine, apoi se pune faina si se bate iar pentru a ... (mai mult)
Citeste







