Sos de nuci
Ingrediente:
1L lapte 200g nuci 100g zahar 20g cacao
Mod de preparare:
Nucile se piseaza marunt. Intr-un vas se pun: laptele, nucile pisate, zaharul si cacao. Se fierb pana cand cantitatea scade la jumtate. Se ia de pe foc si se rastoarna compozitia intr-un bol de sticla sau de portelan. Se da la rece pana se coaguleaza usor. Se serveste rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Nuci caramelizate
Intr-o craticioara, se pune zaharul cu putina apa. Apoi, se adauga nucile si se amesteca. Se indeparteaza de la caldura ... (mai mult)
Citeste -
Lichior de nuci verzi
Se spala bine nucile si se taie pe jumatate sau felii. Apoi, se introduc intr-un borcan si se toarna alcool. Se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Mere coapte la cuptor
Se spala merele, se sterg si se scobesc scotand cotorul si casuta cu samburi. In scobitura se pune putin zahar, o ... (mai mult)
Citeste -
Budinca cu branza de vaci
Intr-o tigaie, se pune 2 linguri de apa impreuna cu zaharul si se amesteca pana se caramelizeaza. Se bat ouale bine, ... (mai mult)
Citeste -
Nuci umplute
Intr-un castron, se amesteca bine untul cu zaharul pudra si cel vanilat. Apoi, se adauga miezul de nuca macinat impreuna... (mai mult)
Citeste -
Salata de rucola
Rucola se spala si se pune intr-un bol. Se presara cu parmezan, stafide si nuci (in caz ca nu sunt prajite, se pun in ... (mai mult)
Citeste







