Sosuri
Sos pentru friptura de porc
Publicata sambata, 23 noiembrie 2013, 13:35Sosul se prepara foarte usor, se amesteca toate ingredientele, care se vor pune intr-o tigaie si se vor fierbe la foc mic. Cand e aproape gata sosul, se adauga si untul si se mai lasa pana cand se ... (mai mult)
CitesteSos pentru chiftele
Publicata sambata, 23 noiembrie 2013, 13:30Ceapa si usturoiul se toaca marunt, apoi se pun impreuna la calit in ulei incins. Se toaca si ardeiul in cubulete mici si se adaiga peste ceapa si usturoi. Cand s-au innabusit legumele, se adauga si ... (mai mult)
CitesteSos pentru tortellini
Publicata sambata, 23 noiembrie 2013, 13:25Se vor cali ciupercile taiate felii, in untul topit, iar cand sunt gata, le asezam pe o farfurie. In untul in care am calit ciupercile, punem sunca feliata subtire si rumenim, pana cand devine ... (mai mult)
CitesteSos pentru spaghete
Publicata sambata, 23 noiembrie 2013, 13:20Ceapa si usturoiul se toaca marunt, la fel procedam si cu ardeiul gras. Punem la calit mai intai ceapa, iar cand a devenit transparenta, adaugam si ardeiul impreuna cu usturoiul. Cand s-au innabusit ... (mai mult)
CitesteSos de vanilie
Publicata joi, 21 noiembrie 2013, 11:00Intr-o cratita se pune smantana dulce, impreuna cu laptele si se firbe. Peste acesta, se vor pune galbenusurile care au fost batute bine, impreuna cu zaharul. Se adauga si vanilia, baton sau doua ... (mai mult)
CitesteSos de capere
Publicata joi, 21 noiembrie 2013, 10:50Gatiti ceapa in unt 5 minute, apoi adaugati ansoa si amestecati mereu. Peste ele punem si caperele tocate, patrunjelul tocat, o lingura de faina zi zeama de lamaie. Lasati pe foc inca 5 minute, pana ... (mai mult)
CitesteMaioneza din cartofi
Publicata marti, 19 noiembrie 2013, 13:26Cartofii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert. Cand s-au facut, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Cand s-au racit, ii pasam cu blenderul, adaugam zeama de lamaie, mustarul, ... (mai mult)
CitesteMaioneza de avocado
Publicata marti, 19 noiembrie 2013, 13:18Cele doua avocado, se taie in jumatati, se curata miezul si se paseaza cu ajutorul unui blender. Peste pasta obtinuta, stoarcem zeama de lamaie, punem sare si mustar si se mixeaza impreuna. Turnam ... (mai mult)
CitesteSos aioli
Publicata miercuri, 30 octombrie 2013, 11:52Sosul se realizeaza mixand usturoiul ce a fost curatat si zdrobit, impreuna cu putina sare si cu ulei. Amestecam pana cand rezulta o pasta fina. Separat amestecam mustarul cu cele doua galbenusuri, ... (mai mult)
CitesteSos de ananas
Publicata miercuri, 30 octombrie 2013, 11:33Pentru sosul de ananas, curatam mai intai ananasul, il taiem in cubulete, la fel procedam si cu ceapa, pe care o tocam marunt. Folosim o tigaie, in care punem untul, iar cand s-a topit, punem in ... (mai mult)
CitesteSos picant din rosii
Publicata luni, 28 octombrie 2013, 11:00Pregatim rosiile, pe care le spalam si le taiem in jumatati. Le oparim, iar cand sunt gata, se trec prin strecuratoare. Rosiile strecurate se pun din nou intr-o oala cu apa si se lasa din nou sa ... (mai mult)
CitesteSos de ceapa
Publicata sambata, 26 octombrie 2013, 10:14Ceapa se taie mai mare si se pune la calit. Cand incepe sa devbina transparenta, se pune rosia decojita si pasata, se pune sare, piper, vegeta si se stoarce putin suc dintr-o lamaie. Lasam la foc ... (mai mult)
CitesteMaioneza de post
Publicata luni, 21 octombrie 2013, 10:38Faina se amesteca ca doua linguri de apa si se dizolva bine. Se va pune la fiert cei 150 de ml de apa, iar cand da in clocotse toarna faina dizolvata si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. ... (mai mult)
CitesteSos de piper verde
Publicata joi, 17 octombrie 2013, 12:00Pipereul se zdrobeste cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi se pune intr-o tigaie mai inalta. Peste piperul zdrobit, se toarna si coniacul si se fierbe la foc mare, pentru 3 minute, amestecand tot ... (mai mult)
CitesteSos olandez
Publicata joi, 17 octombrie 2013, 11:35Intr-o oala se va pune sa fiarba cam 3 minute: un pahar de apa, impreuna cu otetul si un praf de piper. Peste lichidul acesta, se vor pune si cele 2 galbenusuri si se va mixa bine totul. Compozitia se... (mai mult)
Citeste




















