Maioneza de post

Foto - Maioneza de post
Complexitate: usor Timp de preparare: 15 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

2 linguri amidon 150 ml apa mustar zeama de lamaie ulei

Mod de preparare:

Faina se amesteca ca doua linguri de apa si se dizolva bine. Se va pune la fiert cei 150 de ml de apa, iar cand da in clocotse toarna faina dizolvata si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. Dupa aproximativ 5 minute, se opreste focul si se lasa la racit. Odata racita faina, se amesteca impreuna cu mustarul si zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in etape si cate o lingurita de ulei. Se mixeaza bine totul, se potriveste cu sare si piper, dupa gust, iar maioneza poate fi folosita la diverse salate sau mancaruri.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Salata de boeuf cu maioneza de post

    Salata de boeuf cu maioneza de post

    Fierbem cartofii, pastarnacul si morcovii, iar cand s-au innabusit, ii scoatem si ii lasam la scurs. Cand s-au mai ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata boeuf de post

    Salata boeuf de post

    Legumele se curata si se spala, apoi se pun intr-o oala mai mare, la fiert. Dupa aproape o ora in care au fiert, ... (mai mult)

    Citeste
  • Conopida cu maioneza

    Conopida cu maioneza

    Se spala si se rup buchetele din conopida. Acestea se pun la fiert timp de 5-7 minute in apa cu sare. Apoi, se piseaza ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata ruseasca

    Salata ruseasca

    Se pun la fiert morcovii spalati si curatati. Separat, se pun si ouale la fiert timp de 10-15 minute. Apoi, se lasa la ... (mai mult)

    Citeste
  • Limba cu maioneza

    Limba cu maioneza

    Limba se spala bine, se opareste pentru a se indeparta pielita si se spala din nou cu apa rece. Patrunjelul si tarhonul ... (mai mult)

    Citeste
  • Salau cu maioneza

    Salau cu maioneza

    Salaul se prepara cel mai adesea cu maioneza. Carnea lui foarte frageda este fada si maioneza ii da un gust mai picant. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))