Salau cu maioneza
Ingrediente:
1 salau de 1 kg 300 grame maioneza
Mod de preparare:
Salaul se prepara cel mai adesea cu maioneza. Carnea lui foarte frageda este fada si maioneza ii da un gust mai picant. Se fierbe intreg, 25 de minute, la foc mic, lasandu-se in supa pana se raceste; va deveni mai rigid si se va putea lucra mai usor. Se desprinde capul cu grija, sa nu se deformeze si se pune deoparte. Se desface carnea, de-a lungul spatelui, ca sa nu se zdrobeasca, se scoate coloana si apoi se impreuna din nou jumatatile de peste. Se aseaza capul la locul lui, reconstituind pestele. Maioneza pentru ornat nu trebuie sa fie moale, ci sa-si mentina bine forma. Cu ajutorul cornetului se traseaza linii drepte, una langa alta, pe toata lungimea pestelui, incepand de fiecare data, chiar din locul unde se uneste capul cu restul corpului, pana la coada. Astfel, se acopera tot pestele.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salau la cuptor
Pestele se spala si se taie in bucati mai mari, se asezoneaza cu sare si se adauga intr-o tava intinsa de cuptor. Peste ... (mai mult)
Citeste -
Conopida cu maioneza
Se spala si se rup buchetele din conopida. Acestea se pun la fiert timp de 5-7 minute in apa cu sare. Apoi, se piseaza ... (mai mult)
Citeste -
Salata ruseasca
Se pun la fiert morcovii spalati si curatati. Separat, se pun si ouale la fiert timp de 10-15 minute. Apoi, se lasa la ... (mai mult)
Citeste -
Limba cu maioneza
Limba se spala bine, se opareste pentru a se indeparta pielita si se spala din nou cu apa rece. Patrunjelul si tarhonul ... (mai mult)
Citeste -
Vinete cu maioneza
Se coc vinetele si se toaca marunt. Apoi, se toaca ceapa marunt. Se bat cu mixerul vinetele impreuna cu maioneza si ... (mai mult)
Citeste -
Ciuperci cu maioneza
Palariile ciupercilor se pun intr-o tava cu ulei, se sareaza usor si se dau la cuptor. Picioarele ciupercilor se fierb ... (mai mult)
Citeste







