Salau la cuptor
Ingrediente:
1 peste salau, intreg 200 ml ulei de masline usturoi 1 lamaie sare piper
Mod de preparare:
Pestele se spala si se taie in bucati mai mari, se asezoneaza cu sare si se adauga intr-o tava intinsa de cuptor. Peste peste, se pun felii de lamaie, uleiul de masline, se presara putin piper, iar la final se dauga si usturoiul, dupa gust. Tava va fi tinuta in cuptor cam 20 de minute, din cand in cand, bucatile de peste se intorc de pe o parte pe alta, pentru a se gati uniform. Cand s-a rumenit, se serveste fierbinte, impreuna cu mujdei si mamaliga.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salau cu maioneza
Salaul se prepara cel mai adesea cu maioneza. Carnea lui foarte frageda este fada si maioneza ii da un gust mai picant. ... (mai mult)
Citeste -
Supa de peste cu creveti
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete, inclusiv ceapa si usturoiul. Rosiile se decojesc si apoi se taie. ... (mai mult)
Citeste -
Cartofi cu branza la cuptor
Taiem cartofii in cubulete, la fel si branza. Folosim o cratita pe care o tapetam ca margarina sau unt, in care vom pune... (mai mult)
Citeste -
File de pangasius la cuptor
Fileurile de peste se spala, se scurg de apa si se aseza in tava. Peste ele presaram condimentele, turnam o jumatate de ... (mai mult)
Citeste -
Cartofi copti la cuptor
Cartofii spalati si curatati de coaja, se taie in jumatati si se aseaza pe o tava. Peste fiecare jumatate de cartof, se ... (mai mult)
Citeste -
Cartofi la cuptor cu pui
Cepele se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Carotifii se curata si se taie cubulete. Carnea de pui se curata ... (mai mult)
Citeste