Sosuri
Ketchup de casa
Publicata joi, 3 octombrie 2013, 09:17Rosiile vor fi spalate si curatate de piele. Intr-o oala se va pune apa la fiert, iar cand apa da in clocote, se vor pune rosiile lasandu-le aproximativ 3 minute in apa fiarta. Dupa ce s-au fiert, ... (mai mult)
CitesteSos dulce acrisor
Publicata sambata, 10 august 2013, 11:01Intr-o cratita, se amesteca otetul cu zaharul, bulionul si o cana de apa. Apoi, se lasa pe foc pana cand da in clocot. Se adauga amidonul amestecat cu o lingurita de apa. Se amesteca pana cand se ... (mai mult)
CitesteMaioneza de casa
Publicata sambata, 27 iulie 2013, 09:09Intr-un castron, se bate galbenusul crud cu mixerul, apoi se adauga un galbenus fiert sfaramat si se amesteca bine. Treptat, se toarna ulei, in timp ce se bate cu mixerul. Apoi, se adauga o lingurita ... (mai mult)
CitesteSos de marar
Publicata luni, 22 iulie 2013, 08:31Se toaca mararul marunt, apoi se pune ulei intr-o tigaie si se lasa putin sa se incalzeasca. Se adauga o lingura de faina si se amesteca. Apoi, se pune laptele, amestecand pentru a nu se forma ... (mai mult)
CitesteSos gorgonzola
Publicata sambata, 20 iulie 2013, 08:22Intr-o tigaie, se pune o lingura de ulei sau de unt si se adauga gorgonzola, taiata in bucati mici. Se amesteca putin si se pune smantana, sare si piper. Apoi, se amesteca bine pana se topeste ... (mai mult)
CitesteSos de rodii
Publicata miercuri, 26 iunie 2013, 08:36Neaparat va trebuie o pereche de manusi deoarece sucul de rodii pateaza. Desfaceti rodiile si puneti boabele intr-o oala impreuna cu zaharul si lasati timp de 30-40 de minute, la foc mic. Apoi, ... (mai mult)
CitesteSos tzatziki
Publicata joi, 23 mai 2013, 10:35Se taie castravetii foarte marunt si se lasa timp de 2 ore deoparte impreuna cu o lingura de sare. Acestia elibereaza excesul de apa. Se mai preseaza putin si se arunca apa, apoi se adauga 1 lingurita... (mai mult)
CitesteSos de usturoi cu smantana
Publicata marti, 2 aprilie 2013, 08:57Se macina usturoiul impreuna cu coriandru, sare si piper. Apoi, se amesteca semintele de susan cu smantana. Se adauaga si usturoiul, se amesteca bine, si se serveste la salate ca dressing.
CitesteSos de iaurt
Publicata luni, 1 aprilie 2013, 11:39Peste crema de iaurt se adauga cateva linguri de suc de lamaie, o lingura de ulei de masline, un pic de sare, piper si se amesteca bine totul cu un bat pana cand se omogenizeaza toate ingredientele. ... (mai mult)
CitesteSos de mere
Publicata luni, 1 aprilie 2013, 10:34Se curata merele de coaja si se taie felii subtiri. Acestea se pun intr-o cratita impreuna cu toate celelalte ingrediente, cu exceptia untului. Cand au scazut merele, se ia de pe foc si se amesteca ... (mai mult)
CitesteSos de ciuperci
Publicata sambata, 16 martie 2013, 11:14Ciupercile se taie in felii subtiri sau in cuburi si se fierb 10 minute. Se prajeste untul cu faina, se stinge cu apa, si se adauga ciupercile fierte, smantana, zeama de lamaie, sarea, verdeata, ... (mai mult)
CitesteSos de vin rosu
Publicata luni, 25 februarie 2013, 19:38Ceapa si usturoiul se toca marunt. Se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adaugati ceapa. Gatiti timp de 3 pana la 4 minute. Adaugati usturoiul si amestecati timp de 1 minut pana cand devine ... (mai mult)
CitesteSos Pizza
Publicata marti, 19 februarie 2013, 18:36Ceapa si morcovii se toaca marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 150ml de apa. Ceapa si morcovii se inabusa in ulei cu 100ml de apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50ml de apa rece, ... (mai mult)
CitesteSos de rosii
Publicata duminica, 17 februarie 2013, 16:28Se pun la fiert rosiile, dupa se strecoara si se amesteca cu bulionul, cu zaharul, otetul, sarea si cu 1/2 pahar apa si se mai pune la fiert pana da cateva clocote. Se adauga untul si se lasa sa mai ... (mai mult)
CitesteSos tartar
Publicata duminica, 3 februarie 2013, 12:48Ouale se fierb de consistenta tare, se curata, apoi se toaca marunt. Ceapa, patrunjelul si tarhonul se toaca marunt. Maioneza se amesteca treptat cu ceapa, patrunjelul, ouale, tarhonul, caperele, ... (mai mult)
Citeste




















