Maioneza de casa
Ingrediente:
250 ml ulei 1 lingurita mustar 1 galbenus crud 1 galbenus fiert 5 linguri zeama de lamaie 1 lingurita praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, se bate galbenusul crud cu mixerul, apoi se adauga un galbenus fiert sfaramat si se amesteca bine. Treptat, se toarna ulei, in timp ce se bate cu mixerul. Apoi, se adauga o lingurita de mustar, 5 linguri de zeama de lamaie si praful de sare. Dupa ce se amesteca inca 3-4 minute, se introduce la frigider.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Conopida cu maioneza
Se spala si se rup buchetele din conopida. Acestea se pun la fiert timp de 5-7 minute in apa cu sare. Apoi, se piseaza ... (mai mult)
Citeste -
Shaorma de casa
Se spala pieptul de pui, se taie in bucati mici, se condimenteaza cu boia de ardei si se pune putin la fript. Se curata ... (mai mult)
Citeste -
Salata ruseasca
Se pun la fiert morcovii spalati si curatati. Separat, se pun si ouale la fiert timp de 10-15 minute. Apoi, se lasa la ... (mai mult)
Citeste -
Limba cu maioneza
Limba se spala bine, se opareste pentru a se indeparta pielita si se spala din nou cu apa rece. Patrunjelul si tarhonul ... (mai mult)
Citeste -
Salau cu maioneza
Salaul se prepara cel mai adesea cu maioneza. Carnea lui foarte frageda este fada si maioneza ii da un gust mai picant. ... (mai mult)
Citeste -
Vinete cu maioneza
Se coc vinetele si se toaca marunt. Apoi, se toaca ceapa marunt. Se bat cu mixerul vinetele impreuna cu maioneza si ... (mai mult)
Citeste







