Sos de ciuperci
Ingrediente:
250 g ciuperci 1 lingura unt 1 lingurita faina 3 linguri smantana 1 lamaie 1 pahar apa sare verdeata
Mod de preparare:
Ciupercile se taie in felii subtiri sau in cuburi si se fierb 10 minute. Se prajeste untul cu faina, se stinge cu apa, si se adauga ciupercile fierte, smantana, zeama de lamaie, sarea, verdeata, lasand sa mai fiarba cateva minute. Sosul se poate servi ca atare sau drept garnitura la friptuei, rasol etc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Foietaj cu ciuperci
Ciupercile se toaca in cubulete si se pun la calit, se condimenteaza si se lasa la foc mic, pana cand scade zeama lasata... (mai mult)
Citeste -
Salata de pui cu ciuperci
Se aleg ciuperci si se fierb in apa cu putina sare timp de 20 minute. Dupa scurgere si racire, se taie in felii subtiri ... (mai mult)
Citeste -
Ciuperci cu oua
Ciupercile se toaca marunt si se pun la prajit in unt, odata cu ceapa tocata. Cand incepe sa se rumeneasca, se presara ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de ciuperci
Ceapa curatata si spalata se taie marunt si se caleste in ulei. Ciupercile taiate in felii se pun peste ceapa, se ... (mai mult)
Citeste -
Ficatei de pui cu ciuperci
Intr-o tigaie incingem ulei si calim ceapa tocata, peste ea adaugam ciupercile feliate si lasam la fiert, pana cand ... (mai mult)
Citeste -
Cuscus cu ciuperci
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu usturoiul tocat si putin ulei. Se pun la prajit in tigaie impreuna cu ciupercile,... (mai mult)
Citeste







