Sos de ceapa
Ingrediente:
20 ml ulei 4 cepe 1 rosie 1 lingura boia iute vegeta suc de lamaie 1 catel de usturoi 150 ml de apa piper negru sare
Mod de preparare:
Ceapa se taie mai mare si se pune la calit. Cand incepe sa devbina transparenta, se pune rosia decojita si pasata, se pune sare, piper, vegeta si se stoarce putin suc dintr-o lamaie. Lasam la foc pentru aproximativ 4 minute dupa care turnam cele 150 de ml de apa, adaugam si boiaua iute si fierbem pana scade apa. Sosul este gata si poate fi servit ca atare sau imreuna cu paste, carnuri sau peste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata de vinete
Vinetele se coc, se lasa sa se scurga de zeama si se toaca. Ceapa se rade fin. Vinetele se amesteca cu maioneza si cu ... (mai mult)
Citeste -
Ciuperci la tigaie
Mai intai spalam ciupercile si le feliem, ceapa o tocam marunt, la fel si patrunjelul. Intr-o tigaie incingem putin ulei... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu cascaval
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se toaca si ciupercile si se adauga si ele peste ceapa. Se lasa pe foc pana ... (mai mult)
Citeste -
Ficatei de pui cu ceapa
Ficateii se spala si se curata bine, iar ceapa se toaca rondele. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune la calit ... (mai mult)
Citeste -
Orez cu hribi
Hribii se curata si se spala foarte bine, apoi se taie felii. Ceapa se toaca si ea marunt si o calim in ulei. Peste ... (mai mult)
Citeste -
Pizza cu ton
Se taie ceapa in fasii foarte subtiri. Se pune pe blatul de pizza un strat de sos de rosii, branza taiata in felii. ... (mai mult)
Citeste







