Orez cu hribi
Ingrediente:
400 g hribi 70 ml ulei 250 g orez 1 ceapa sare piper
Mod de preparare:
Hribii se curata si se spala foarte bine, apoi se taie felii. Ceapa se toaca si ea marunt si o calim in ulei. Peste ceapa adaugam si hribii tocati si se fierb. Orezul se spala si se adauga si el in cratita cu hribi si ceapa. Turnam un pahar de apa si fierbem orezul, iar cand absoarbe toata apa, adaugam din nou, pana ce orezul ajunge la hidratarea optima. Punem sare si piper, dupa gust, amestecam si mai lasam inca 10 minute la fiert. Se serveste cald.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de hribi
Hribii se feliaza si se pun in apa cu putina sare. Se porneste focul si se lasa la fiert. Ceapa se curata si se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Smochine umplute cu orez
Se spala smochinele, se oparesc cu apa clocotita si se taie putin imprejurul coditei. Prin aceasta taietura se umplu ... (mai mult)
Citeste -
Orez cu porumb
Orezul se spala bine, in ape succesive, iar ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ... (mai mult)
Citeste -
Ceapa umpluta cu orez
Cepele se curata si se spala, apoi se scurg de apa. Se scobesc pe centru, iar mezul extras se va pune la fiert in apa cu... (mai mult)
Citeste -
Orez cu lapte
Se pune la fiert laptele cu apa, vanilia si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si bine spalat, ... (mai mult)
Citeste -
Salata de orez
Orezul se spala bine si se pune la fiert intr-un litru de apa. Dupa 20 de minute, cand orezul a fiert, se strecoara si ... (mai mult)
Citeste