Sos de piper verde
Ingrediente:
45 g boabe de piper verde 300 ml supa de pui 200 ml smantana grasa 100 ml coniac
Mod de preparare:
Pipereul se zdrobeste cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi se pune intr-o tigaie mai inalta. Peste piperul zdrobit, se toarna si coniacul si se fierbe la foc mare, pentru 3 minute, amestecand tot timpul. Se toarna, apoi si supa de pui si se lasa la fiert, pana cand fluidul incepe sa scada. Dupa 10 minute, se pune si smantana si se mai tine pe foc, pana cand sosul obtine consistenta dorita. Se asezoneaza cu sare si piper negru si se opreste focul. Sosul se serveste cald, alaturi de fripturi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Fasole verde sote
Daca se foloseste fasole verde conservata, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole verde
Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)
Citeste -
Sote de mazare
Mazarea conservata se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca marunt. Mazarea se ... (mai mult)
Citeste -
Cartofi sote
Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare, apoi se taie cuburi. Patrunjelul verde se toaca marunt. Cartofii se inabusa ... (mai mult)
Citeste -
Salata verde cu ton
Se spala salata verde si se scurge bine de apa, apoi se taie. Intr-un bol se pune salata taiata, peste ea se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de dovlecei
Se curata toate legumele, se spala si se taie cubulete mai mari. Fasolea verde se lasa deoparte. Se pune uleiul impreuna... (mai mult)
Citeste







