Prajitura cu caramel
Ingrediente:
stafide 2 cani zahar nuci 350 g faina 1 lingurita sare 170 g unt 1 cana lapte 100 g ciocolata inghetata de vanilie
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu untul 100 g unt moale, 1 cana zahar si o lingurita de sare si lapte. Se unge o tava cu unt si se pune aluatul obtinut si se presara cu stafide. Se coace pentru 20 de minute. Intr-o tigaie, se topeste 70 g unt, se adauga putin lapte si o cana de zahar si se amesteca continuu pana se ingroasa. Caramelul format se amesteca cu inca o jumatate de cana de zahar. Se topeste ciocolata si se toarna peste aluatul obtinut, apoi se mai pune un strat de aluat si se acopera totul cu caramel si se presara cu nuci sfaramate. Se serveste impreuna cu inghetata de vanilie.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu crema caramel
Se pregateste mai intai blatul, pentru care se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Peste ele... (mai mult)
Citeste -
Crema de zahar ars
Se arde zahar (200 g) intr-o cratita rezistenta. Cand devine brun inchis se invarteste vasul, ca sa se imbrace tot in ... (mai mult)
Citeste -
Budinca cu branza
Se pun toate ingredientele intr-un castron, mai putin caramelul, si se mixeaza. Amestecul obtinut se toarna intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere caramelizate
Mai intai se amesteca faina impreuna cu praful de copt, un varf de sare, coaja de portocala si ouale batute spuma. Din ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu mere
Se curata merele si se taie felii subtiri. Se topeste untul impreuna cu biscuitii sfaramati. Apoi, se amesteca ouale ... (mai mult)
Citeste -
Crema caramel
Se arde zaharul tos intr-o tigaie mica, se stinge cu 3-4 linguri de apa si se fierbe ca sa ramana caramelul gros ca ... (mai mult)
Citeste







