Turta dulce

Foto - Turta dulce
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

400 g faina 150 g unt 100 g zahar 125 ml sirop de miere 1 ou 1 lingurita bicarbonat de sodiu 150 g zahar pudra 10 ml colorant alimentar praf de copt

Mod de preparare:

Mai intai lasam la incins cuptorul. Apoi trecem la pregatirea aluatului pentru turta dulce. Astfel, batem untul cu zaharul, siropul de miere si galbenusul de ou. Acestea le mixam pana se incorporeaza, apoi presaram treptat faina si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca cu ajutorul unei linguri, iar cand devine mai tare, aluatul se framanta pe o masa peste care am presarat faina. Cand aluatul este gata, il impaturim in hartie de copt si il dam la rece cam pentru o ora. Separat, batem albusul de ou, spuma, impreuna cu zaharul pudra. Compozitia de albus se imparte in doua boluri, iar in unul din ele se adauga si colorantul alimentar, se acopera bolurile cu o folie de plastic si se dau la rece si ele. Dupa ce a stat, aluatul se scoate din frigider si se intinde intr-o foaie de grosimea unui deget. Se folosesc forme de prajituri, sau daca nu avem, putem ultiliza un pahar, cu ajutorul cariua sa formam cercuri de turta. Turta dulce se va pune intr-o tava tapetata cu unt si se da la copt pana se rumeneste. Dupa aproximativ 15 minute, in care s-au facut, se scot din tava si se lasa putin la racit. Luam copozitiile de albus din frigider, iar cu ajutorul unei pungi de plastic, in care facem un mic orificiu, decoram turta dulce cu diferite forme sau desene, dupa imaginatia fiecaruia. La final se mai dau 3 minute la cuptor, iar turta dulce este gata.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Budinca de paine

    Budinca de paine

    Franzela se feliaza si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Fiecare felie de paine se va inmuia in amestecul din oua ... (mai mult)

    Citeste
  • Budinca cu branza de vaci

    Budinca cu branza de vaci

    Intr-o tigaie, se pune 2 linguri de apa impreuna cu zaharul si se amesteca pana se caramelizeaza. Se bat ouale bine, ... (mai mult)

    Citeste
  • Varza calita cu carnati

    Varza calita cu carnati

    Mai intai se toaca fin varza, apoi se pune uleiul intr-o cratita incapatore si se pune la incins. Carnatii se taie in ... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu branza

    Tarta cu branza

    Intr-un castron mare, se bat ouale si se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie. Se topeste untul si se toarna peste ... (mai mult)

    Citeste
  • Tiramisu

    Tiramisu

    Pentru crema se amesteca zaharul vanilat cu zaharul normal si branza dulce. Apoi, se adauga cafeaua impreuna cu smantana... (mai mult)

    Citeste
  • Pulpe de rata la cuptor

    Pulpe de rata la cuptor

    Pulpele de rata curatate si spalate bine, se cresteaza din loc in loc, apoi se condimenteaza cu sare, piper si putina ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))