Creme

Glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata

Publicata vineri, 31 mai 2013, 10:59
Timp de gatire: 10 minute Complexitate: Usor

Se sfaramana ciocolata si se pune intr-o cratita impreuna cu apa. La foc mic, amestecati pana cand ciocolata este complet topita. Adaugati untul impreuna cu putina sare si amestecati pana cand se ... (mai mult)

Citeste
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Publicata vineri, 31 mai 2013, 10:35
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce s-a topit ciocolata, se aduaga zaharul si sarea si se lasa pe foc pana cand se ... (mai mult)

Citeste
Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

Publicata marti, 28 mai 2013, 08:32
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Intr-o cratita, se pune ciocolata impreuna cu laptele, la foc mic. Cand s-a topit ciocolata, se ia de pe foc si se adauga untul. Intr-un castron separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul. Apoi, se... (mai mult)

Citeste
Mousse de capsuni

Mousse de capsuni

Publicata marti, 28 mai 2013, 08:22
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Intr-o cratita se pune un pahar cu apa, iar cand incepe sa fiarba, se adauga praful de gelatina. Se amesteca si se adauga treptat o jumatate de cana de apa rece. Eliminati de la caldura si lasati ... (mai mult)

Citeste
Crema mascarpone

Crema mascarpone

Publicata duminica, 28 aprilie 2013, 09:41
Timp de gatire: 10 minute Complexitate: Usor

Se amesteca ouale cu zaharul si se bat cu mixerul. Se adauga, cu atentie, mascarpone si se amesteca bine. In cele din urma, se adauga si frisca. Crema obtinuta se poate pune in castroane mici si se ... (mai mult)

Citeste
Crema de portocale

Crema de portocale

Publicata sambata, 16 februarie 2013, 18:33
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Se roade coaja de portocala, se amesteca cu 100 ml din cantitatea de lapte de mai sus si dupa vreo 30 minute se strecoara. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul si faina si se adauga laptele, si ... (mai mult)

Citeste
Crema de caise

Crema de caise

Publicata duminica, 10 februarie 2013, 13:05
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Caisele se spala, se trec prin sita si se amesteca cu zaharul. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in crema de caise. Gelatina se inmoaie intr-o lingura de apa rece, apoi se topeste ... (mai mult)

Citeste
Crema de banane

Crema de banane

Publicata sambata, 9 februarie 2013, 15:37
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Bananele se curata de coaja, se strivesc cu o furculita si se amesteca cu zahar si rom. Se pune acest piure pe baia de apa (vasul cu banane se pune in alt vas mai mare cu apa fierbinte) si se amesteca... (mai mult)

Citeste
Crema de capsuni

Crema de capsuni

Publicata vineri, 1 februarie 2013, 17:38
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Se zdrobesc capsunile cu furculita si se trec prin sita. Se fierbe laptele cu zaharul si cu zaharul vanilat si se adauga grisul inmuiat in putin lapte rece. Se fierbe 10 minute, se lasa sa se raceasca... (mai mult)

Citeste
Crema de piersici

Crema de piersici

Publicata vineri, 1 februarie 2013, 17:20
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Piersicile se fierb inabusit cu apa, zaharul si cu zeama de lamaie pana se inmoaie bine. Se trec prin sita, se adauga gelatina topita in apa calda si se amesteca pana se raceste compozitia. Inainte de... (mai mult)

Citeste
Crema de cacao

Crema de cacao

Publicata sambata, 22 decembrie 2012, 11:35
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Se bat ouale intregi, impreuna cu zaharul amestecat in prealabil cu cacaua si faina. Se adauga laptele si se fierbe compozitia pana cand se ingroasa, amestecand fara intrerupere. Inainte de a se raci ... (mai mult)

Citeste
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Publicata sambata, 22 decembrie 2012, 11:23
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Se freaca galbenusurile si oul cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat, se dizolva restul de zahar in laptele fierbinte, la care se adauga ciocolata tocata marunt, iar dupa ce se amesteca bine, ... (mai mult)

Citeste
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Publicata sambata, 22 decembrie 2012, 10:18
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Se arde zahar (200 g) intr-o cratita rezistenta. Cand devine brun inchis se invarteste vasul, ca sa se imbrace tot in caramel, apoi se da la rece. Separat se bat ouale intregi cu restul de zahar, ... (mai mult)

Citeste
Crema de vanilie

Crema de vanilie

Publicata sambata, 22 decembrie 2012, 10:09
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Se freaca galbenusurile cu zaharul si sare cat sa se ia cu doua degete. Se adauga laptele fierbinte, si se fierbe compozitia pana cand se ingroasa. Inainte de a se raci, crema se aromeaza cu vanilia.... (mai mult)

Citeste
Crema caramel

Crema caramel

Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 17:08
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Se arde zaharul tos intr-o tigaie mica, se stinge cu 3-4 linguri de apa si se fierbe ca sa ramana caramelul gros ca mierea, apoi se toarna peste el laptele. Separat se amesteca spuma galbenusurile cu... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))