Moelleux au chocolat
Ingrediente:
400 ciocolata neagra 200 g unt 200 g zahar pudra 80 g faina 6 oua
Mod de preparare:
Mai intai se porneste cuptorul, apoi se unge o forma de tort cu putin unt si se lasa sa stea la frigider. Intre timp se rupe in bucati ciocolata si se pun intr-un bol, urmand a fi topite la bain marie. Cand ciocolata a devenit fluida, se adauga untul si se amesteca bine cu o spatula, pana ce amestecul devine o crema fina. Separat, cele 6 oua se mixeaza impreuna cu zaharul, apoi se adauga peste crema de ciocolata, iar la final se incorporeaza si faina amestecand usor. Cand totul este gata, se scoate forma de tort din frigider, in care se toarna crema de ciocolata, apoi se da la cuptorul incins, timp de jumatate de ora. Cand a capatat o crusta fina deasupra, se opreste focul si se lasa la racit, apoi se aseaza pe un platou. Se serveste ca atare, cu glazura, cu fructe sau cu sirop de fructe.







