Sufleu de ciuperci
Ingrediente:
400 g ciuperci (din conserva) 300g praz 200 g morcov 1 ceapa mare 200 g iaurt dietetic 200 g branza de vaci degresata 4 fire ceapa verde 2 linguri ulei de masline 1 lingura mar verde tocat piper sare
Mod de preparare:
Se curata prazul si morcovii, se spala, se taie rondele si se fierb 4-5 minute in apa clocotita. Se scurg si se lasa sa se racoreasca. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in tigaie, cu o lingura de ulei, impreuna cu ciupercile scurse, 5-8 minute. Se condimenteaza dupa gust. Branza de vaci se amesteca cu iaurtul, ceapa verde taiata marunt, mararul, sarea si piperul. Se unge cu uleiul ramas o forma termorezistenta si se pun legumele oparite, apoi ciupercile si se acopera cu crema de branza. Sufleul se coace in cuptorul preincalzit 30-35 de minute. Daca se rumeneste prea repede, se poate acoperi cu un capac ultimele 15 minute. Se poate servi cu un sos de iaurt sau cu sos de rosii, cu broccoli sau cu piept de pui.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sufleu de piersici
Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de conopida
Se fierb buchetelele de conopida, se scurg si se amesteca cu 1 lingura unt. Se prepara sosul alb: se incinge untul ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de ciocolata
Se pune faina intr-un castron si se dizolva cu putin lapte. Restul de lapte cald se pune intr-o cratita la foc mic. ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu ciuperci
Ciupercile se toaca in cubulete si se pun la calit, se condimenteaza si se lasa la foc mic, pana cand scade zeama lasata... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de gutui
Se pregateste forma de sufleu, tapetand-o cu unt si putin zahar. Apoi se curata gutuile si se taie in cuburi. Peste ele ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de rosii
Se taie rosiile felii groase, se sareaza, se amesteca cu cepele tocate, verdeata tocata marunt, galbenusurile si unsa si... (mai mult)
Citeste