Sufleu de dovlecei
Ingrediente:
5-6 dovlecei potriviti 2 linguri pline cu unt 3 linguri faina 100g smantana 1/2 pahar lapte 2 oua 100g branza sare
Mod de preparare:
Se rad dovleceii intregi in apa clocotita cu sare, se scurg, se sdrobesc cu furculita. Se prepara un sos alb preparat din unt incins amestecat cu faina si subtiat cu lapte fierbinte. Dupa ce se raceste, se amesteca cu pireul de dovlecei, la care se adauga galbenusurile, branza rasa, la urma albusurile batute spuma. Se toarna intr-un vas rezistent la foc, uns, deasupra se pune smantana se presara branza rasa si se da la cuptor la foc mic. Se serveste imediat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sufleu de piersici
Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, ... (mai mult)
Citeste -
Piure de dovlecei
Se spala si se curata dovleceii. Se taie cubulete si se pun la fiert pentru 15 minute. Dupa ce s-au inmuiat, se lasa la ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de conopida
Se fierb buchetelele de conopida, se scurg si se amesteca cu 1 lingura unt. Se prepara sosul alb: se incinge untul ... (mai mult)
Citeste -
Musaca de dovlecei
Se taie ceapa si se pune la calit intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Apoi, se adauga carnea tocata, impreuna cu pasta ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei umpluti cu varza
Cei patru dovlecei, se spala si se taie pe jumatare, se curata de seminte si se lasa pe o tava. Apoi, varza se toca ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de ciocolata
Se pune faina intr-un castron si se dizolva cu putin lapte. Restul de lapte cald se pune intr-o cratita la foc mic. ... (mai mult)
Citeste







