Mancaruri din legume
Ceapa umpluta cu orez
Publicata luni, 21 octombrie 2013, 11:26Cepele se curata si se spala, apoi se scurg de apa. Se scobesc pe centru, iar mezul extras se va pune la fiert in apa cu putina sare. In oala in care fierbe ceapa, se pune si orezul si se fierb ... (mai mult)
CitesteIahnie de cartofi
Publicata luni, 21 octombrie 2013, 11:17Se caleste ceapa, taiata marunt, in ulei incins, iar cand devine translucida, se vor adauga si cuburile de cartofi. Lasam sa fiarba cartofii, peste care adaugam si un pahar de apa, in care am dizolvat... (mai mult)
CitesteSarmale de post
Publicata luni, 21 octombrie 2013, 10:50Mai intai, intr-o oala punem apa la fiert, pentru a fierbe soia granulata, iar dupa ce da in clocot se opreste focul, se lasa sa absoarba apa necesara si apoi se scurge cu ajutorul unei site. Se ... (mai mult)
CitesteLasagna cu legume
Publicata vineri, 18 octombrie 2013, 10:45Pentru pregatirea lasagniei, se vor curata mai intai rosiile de coaja, se vor toca marunt si se vor pune la fiert, condimentate cu busuioc. Peste ele se va turna si un pahar de apa in care s-au ... (mai mult)
CitesteIahnie de fasole
Publicata vineri, 18 octombrie 2013, 09:18Fasolea se pune la fiert timp de aproape 1 ora. Cand s-a facut, fasolea se scurge de apa in care a fiert, se pune intr-o oala mai mica si se acopera cu putina apa, lasand in continuare pe foc. Intre ... (mai mult)
CitesteGhiveci de legume cu orez
Publicata miercuri, 16 octombrie 2013, 11:15Legumele se vor spala si se vor taia in felii subtiri. Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul, in care se vor pune cateii de usturoi taiati marunt. Cand usturoiul a inceput sa se cleasca, se pun si ... (mai mult)
CitesteMancare de naut
Publicata miercuri, 16 octombrie 2013, 10:26Nautul se lasa de preferat la inmuiat cu o seara inainte, pentru a fierbe bine. Legumele se spala si se toaca marunt. Se ia o tigaie si se pune pe foc, se adauga uleiul de masline, lasand sa se ... (mai mult)
CitesteMancare de fasole verde
Publicata sambata, 12 octombrie 2013, 10:18Intr-o tigaie mai mare, se incinge uleiul, peste care se pun ceapa si usturoiul la calit. Rosia se toaca in cubulete si se pune si ea in tigaie, apoi se toarna cam 400 ml de apa si se lasa la fiert. ... (mai mult)
CitesteConopida la cuptor
Publicata joi, 10 octombrie 2013, 10:31Conopida se spala si se taie in buchetele mici, apoi, intr-o oala cu apa si putina sare se fierb aproximativ 10 minute. Cand sunt gata, buchetelele de conopida se scot pe un platou si se lasa la ... (mai mult)
CitesteTocanita de legume
Publicata sambata, 5 octombrie 2013, 08:48Mai intai se pregatesc legumele. Astfel, se spala si se toaca ceapa, morcovii se dau pe razatoare, dovleceii se curata de coaja si se taie in cuburi, iar ardeii se curata si se taie in fasii. Rosiile ... (mai mult)
CitesteDrob de vinete
Publicata vineri, 16 august 2013, 09:14Se spala si se curata vinetele. Apoi, se taie in bucati mici, se adauga sare peste ele si se lasa deoparte sa se scurga de apa. Intr-o tigaie, se pune putin ulei, se adauga bucatile de vinete si se ... (mai mult)
CitesteMancare de gulii
Publicata miercuri, 14 august 2013, 09:18Dupa ce se spala si se curata guliile de coaja, se taie in fasii mai lungi, se pun in apa fierbinte si se scurg bine de apa. Apoi, se pun intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si se rumenesc putin. Se ... (mai mult)
CitesteGhiveci de legume
Publicata luni, 12 august 2013, 13:00Intr-o cratita, se pune ceapa tocata marunt impreuna cu 3 linguri de ulei, la foc mic. In timp ce se caleste ceapa, se taie ardeiul, cartoful si morcovii cubulete, respectiv rondele, apoi se adauga in... (mai mult)
CitesteLegume la cuptor
Publicata sambata, 3 august 2013, 09:40Vanata, cartoful si dovlecelul se spala si se taie felii. Apoi, se spala si se scot semintele din ardei. Acestia se taie pe lungime in bucati subtiri. Se curata ceapa, se taie, dar nu foarte marunt. ... (mai mult)
CitesteCartofi gratinati
Publicata sambata, 3 august 2013, 09:18Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi, se scurg de apa si se pun intr-o tava, se stropesc cu ulei. Apoi, se bat ouale, se amesteca cu cascavalul ras, se ... (mai mult)
Citeste