Iahnie de fasole
Ingrediente:
500 grame fasole boabe 2 cepe 1 gogosar 3 lingurite de pasta de rosii 1 foaie de dafin cimbru sare piper boabe
Mod de preparare:
Fasolea se pune la fiert timp de aproape 1 ora. Cand s-a facut, fasolea se scurge de apa in care a fiert, se pune intr-o oala mai mica si se acopera cu putina apa, lasand in continuare pe foc. Intre timp, tocam marunt legumele, iar intr-o tigaie cu ulei incins, acestea se calesc impreuna cu pasta de rosii, dafinul, sarea si piperul boabe. Apoi, peste fasole, se pune sosul pregatit si se baga totul la cuptor, cam 40 de minute. Se opreste focul si e gata de a fi servita.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Iahnie de fasole cu afumatura
Intr-o oala se pune la fiert fasolea, impreuna cu morcovul taiat cubulete mici si un praf de sare. Separat, cele 2 cepe ... (mai mult)
Citeste -
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Fasolea se pregateste din timp, punand-o la inmuiat in apa rece, cu cel putin 5 ore inainte de a fi gatita. Apoi, o vom ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole boabe
Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)
Citeste -
Fasole scazuta
Fasolea se va spala bine si se va lasa la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi, cand vom incepe sa gatim, punem fasolea ... (mai mult)
Citeste -
Fasole verde sote
Daca se foloseste fasole verde conservata, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Icre de fasole
Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert, cam 90 minute. Odata cu fasolea se adauga si pastarnacul curatat si se ... (mai mult)
Citeste







