Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Ingrediente:
600 g fasole 3 cepe 2 ardei grasi 2 morcovi 150 ml bulion 2 foi de dafin cimbru tarhon sare piper
Mod de preparare:
Fasolea se pregateste din timp, punand-o la inmuiat in apa rece, cu cel putin 5 ore inainte de a fi gatita. Apoi, o vom pune la fiert, intr-o oala, impreuna cu ciolanul afumat, o ceapa, dafin si putina sare. Fierbem fasolea si carnea in jur de 2 ore, timp in care schimbam apa, pentru a indeparta spuma lasata de carne. In acest timp, intr-o tigaie, vom cali cele 2 cepe, ardeii grasi si morcovii, toate tocate marunt, adaugam peste ele si bulionul dizolvat cu putina apa si fierbem la foc mic, pana ce incepe sa scada. Cand fasolea si carnea au fiert, iar zeama a scazut, adaugam peste ele continutul din tigaie, presaram piper, cimbru, tarhon si sare, amestecam bine si dam oala la cuptor, pentru a gati iahnia, inca jumatate de ora. Odata scoasa din cuptor, se serveste fierbinte, insotita de o salata de varza.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Iahnie de fasole cu afumatura
Intr-o oala se pune la fiert fasolea, impreuna cu morcovul taiat cubulete mici si un praf de sare. Separat, cele 2 cepe ... (mai mult)
Citeste -
Fasole cu ciolan
Fasolea se tine la inmuiat peste noapte. Se pune la fiert ciolanul pana cand devine frageda si se desprinde usor de pe ... (mai mult)
Citeste -
Ciolan afumat la cuptor
Cartofii se curata si se taie in sferturi, iar ceapa se taie rondele. Intr-o tava se aseaza ciolanul afumat care se ... (mai mult)
Citeste -
Iahnie de fasole
Fasolea se pune la fiert timp de aproape 1 ora. Cand s-a facut, fasolea se scurge de apa in care a fiert, se pune intr-o... (mai mult)
Citeste -
Bab gulyas
Rosiile se spala se decojesc si se taie in cubulete. Ceapa, morcovii, carnea si ciolanul se taie in cubulete, apoi se ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de fasole cu ciolan
Fasolea se lasa la inmuiat timp de 10 ore! Apoi, se pune la fiert. De asemenea, si ciolanele se pun la fiert timp de o ... (mai mult)
Citeste







