Fasole cu ciolan
Ingrediente:
1 kg fasole 1 ciolan afumat 3 foi de dafin 1 ceapa mare 3 morcovi 5 linguri pasta de tomate boia de ardei ulei sare piper
Mod de preparare:
Fasolea se tine la inmuiat peste noapte. Se pune la fiert ciolanul pana cand devine frageda si se desprinde usor de pe os. Apoi, se scoate si se lasa zeama la racit! Nu se arunca! Intre timp, se fierb boabele de fasole, dar nu foarte mult! Se taie ceapa si morcovul si se pun la prajit in ulei. Se adauga boia de ardei, se amesteca, si nu se lasa prea mult pe foc. Apoi, se adauga carnea curatat de pe os impreuna cu fasolea si cu zeama in care a fiert carnea! Dupa ce se amesteca putin se adauga si pasta de tomate si foile de dafin! Se lasa la foc mic pana cand este gata! Se serveste calda alaturi de muraturi!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Iahnie de fasole cu afumatura
Intr-o oala se pune la fiert fasolea, impreuna cu morcovul taiat cubulete mici si un praf de sare. Separat, cele 2 cepe ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de fasole cu ciolan
Fasolea se lasa la inmuiat timp de 10 ore! Apoi, se pune la fiert. De asemenea, si ciolanele se pun la fiert timp de o ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole boabe
Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)
Citeste -
Bab gulyas
Rosiile se spala se decojesc si se taie in cubulete. Ceapa, morcovii, carnea si ciolanul se taie in cubulete, apoi se ... (mai mult)
Citeste -
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Fasolea se pregateste din timp, punand-o la inmuiat in apa rece, cu cel putin 5 ore inainte de a fi gatita. Apoi, o vom ... (mai mult)
Citeste -
Fasole scazuta
Fasolea se va spala bine si se va lasa la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi, cand vom incepe sa gatim, punem fasolea ... (mai mult)
Citeste







