Ciorba de fasole cu ciolan
Ingrediente:
2 bucati de ciolan 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 500 g fasole leustean 2 linguri de bulion 1 l bors sare piper
Mod de preparare:
Fasolea se lasa la inmuiat timp de 10 ore! Apoi, se pune la fiert. De asemenea, si ciolanele se pun la fiert timp de o ora! Intre timp, se taie legumele si se pun intr-o cratita cu ulei de masline. Cand sunt gata ciolanele, se curata de pe os, se pun peste legume si se lasa la foc mic ca sa se imnbine aromele. Cand se rumenesc putin se adauga si borsul si se mai lasa putin! Apoi, se adauga si supa de la ciolane (strecurata prin sita). Cand da in clocot, se adauga si fasolea si se mai lasa la fiert! Apoi, se pune bulionul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust! Se presara leustean tocat fin si se mai lasa timp de 3 minute pe foc! Se serveste calda!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Iahnie de fasole cu afumatura
Intr-o oala se pune la fiert fasolea, impreuna cu morcovul taiat cubulete mici si un praf de sare. Separat, cele 2 cepe ... (mai mult)
Citeste -
Fasole cu ciolan
Fasolea se tine la inmuiat peste noapte. Se pune la fiert ciolanul pana cand devine frageda si se desprinde usor de pe ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de fasole verde
Carnea se taie in bucati mai mici si se pune intr-o oala cu apa fiarta. Fasolea se spala, se rupe in jumatati si se pune... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de fasole in paine
Boabele de fasole ce au stat la inmuiat, se pun la fiert, apoi se scurg din prima apa si se pun din nou la fiert in a ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de fasole uscata
Punem fasolea la fiert, iar cand e aproape fiarta ii schimbam apa si lasam in continuare pe foc. Legumele le curatam si ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de lascute cu afunatura
Legumele se spala si se toaca in cubulete. Punem la fiert apa, intr-o oala mai mare, punem o lingurita de sare si ... (mai mult)
Citeste







