Ciorba de fasole in paine
Ingrediente:
500 g fasole uscata 350 g afumatura de porc 50 ml bulion 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 1 ardei gras leustean tarhon cimbru sare piper
Mod de preparare:
Boabele de fasole ce au stat la inmuiat, se pun la fiert, apoi se scurg din prima apa si se pun din nou la fiert in a doua apa, cu putina sare. Carnea de porc afumata se portioneaza si se pune de asemena, la fiert in oala cu fasole, indepartand mereu spuma formata deasupra. Legumele se curata si se spala bine, apoi se toaca marunt. Morcovii si pastarnacul se pun la fiert impreuna cu fasolea, iar ardeiul si ceapa se calesc impreuna, in putin ulei, iar cand s-au innabusit, se adauga bulionul, se presara putin piper, cimbru si sare si se mai tine pe foc, pana cand incepe sa scada sosul. Cand boabele de fasole au inceput sa fiarba, se adauga sosul de bulion si legume si se amesteca bine, lasand focul mic. Dupa inca 20 de minute, se opreste focul, se presara deasupra putin tarhon si leustean tocat, iar ciorba este gata. Pentru servire se folosesc chifle mai mari, carora li se taie capacelul, adica partea mai bombata a chiflei si se indeparteaza miezul, rezultand astfel mici boluri de paine. In acestea se toarna ciorba de fasole cu ajutorul unui polonic si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de fasole verde
Carnea se taie in bucati mai mici si se pune intr-o oala cu apa fiarta. Fasolea se spala, se rupe in jumatati si se pune... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de fasole uscata
Punem fasolea la fiert, iar cand e aproape fiarta ii schimbam apa si lasam in continuare pe foc. Legumele le curatam si ... (mai mult)
Citeste -
Fasole facaluita
Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert. Cand e gata se scurge bine de apa si se pune intr-un bol, peste ea se ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de fasole
Fasolea boabe se curata si se spala dupa care se lasa in apa rece circa 12 ore. Morcovii, ceapa si telina se curata si ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole boabe
Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de fasole cu costita afumata
Fasolea se tine in apa, cu o zi inainte, pentru a se fierbe mai repede. Astfel, fasolea inmuiata se pune la fiert cu ... (mai mult)
Citeste







