Ciorba de fasole

Foto - Ciorba de fasole
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

500g fasole boabe 1 ceapa mare 1 radacina de telina 3 morcovi 100ml ulei 400g rosii proaspete sau 200g rosii conservate 50ml otet 20g usturoi cimbru leustean verde patrunjel verde sare

Mod de preparare:

Fasolea boabe se curata si se spala dupa care se lasa in apa rece circa 12 ore. Morcovii, ceapa si telina se curata si se spala dupa care sunt tocate marunt. Usturoiul, patrunjelul si leusteanul verde se toaca marunt. Rosiile proaspete se taie felii, iar daca se folosesc conservate, se scurg si se taie tot felii. Fasolea se pune la fiert. Dupa 20 minute de fierbere se indeparteaza apa si se inlocuieste cu alta apa calda si se lasa la fiert in continuare. Se procedeaza astfel de 2 ori. Se adauga morcovii, telina, ceapa, uleiul si cimbrul cand fasolea este pe jumatate fiarta. Rosiile, otetul, usturoiul si sarea se adauga cand fasolea este fiarta. Se mai tin toate la fiert inca 5 minute. La sfarsit se adauga leustean verde. Ciorba de fasole se serveste fierbinte cu patrunjel verde deasupra.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Ciorba de fasole verde

    Ciorba de fasole verde

    Carnea se taie in bucati mai mici si se pune intr-o oala cu apa fiarta. Fasolea se spala, se rupe in jumatati si se pune... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de fasole in paine

    Ciorba de fasole in paine

    Boabele de fasole ce au stat la inmuiat, se pun la fiert, apoi se scurg din prima apa si se pun din nou la fiert in a ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de fasole uscata

    Ciorba de fasole uscata

    Punem fasolea la fiert, iar cand e aproape fiarta ii schimbam apa si lasam in continuare pe foc. Legumele le curatam si ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de fasole boabe

    Salata de fasole boabe

    Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de fasole cu costita afumata

    Ciorba de fasole cu costita afumata

    Fasolea se tine in apa, cu o zi inainte, pentru a se fierbe mai repede. Astfel, fasolea inmuiata se pune la fiert cu ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de legume de post

    Ciorba de legume de post

    Ceapa, ardeiul si morcovul se spala si se toaca marunt., iar cartofii si radacina de patrunjel se taie in cubulete. In ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))