Ciorba de legume de post
Ingrediente:
200 g fasole verde 100 g mazare boabe 1 ardei gras 3 cartofi 1 morcov 1 ceapa 1 radacina patrunjel patrunjel verde ulei sare piper
Mod de preparare:
Ceapa, ardeiul si morcovul se spala si se toaca marunt., iar cartofii si radacina de patrunjel se taie in cubulete. In oala in care va fierbe ciorba se toarna cam 50 ml de ulei, iar cand s-a incins se adauga ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul si se calesc. Cand s-au innabusit suficient, se adauga radacina de patrunjel si se toarna aproximativ 3.5 litri de apa. In ciorba se adauga si mazarea impreuna cu fasolea verde, apoi se presara sare dupa gust si se acopera oala, lasand la fiert, cel putin jumatate de ora. Spre final se presara pier si se stoarce sucul de la o lamaie, iar dupa ce se opreste focul, se adauga patrunjelul verde tocat fin.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata de boeuf cu maioneza de post
Fierbem cartofii, pastarnacul si morcovii, iar cand s-au innabusit, ii scoatem si ii lasam la scurs. Cand s-au mai ... (mai mult)
Citeste -
Clatite de post
Pentru a prepara clatitele de post, trebuie sa punem intr-un bol mai mare faina, peste care turnam apa minerala treptat.... (mai mult)
Citeste -
Ciorba cu scarita afumata
Pentru ciorba vom curata si spala legumele, le tocam marunt si la dam la fiert intr-o oala cu 4 l de apa. Separat, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de varza murata
Varza murata se toaca marunt, la fel si celelalte legume. Intr-o oala cu apa, punem varza taiata si lasam la fiert. Dupa... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de coaste de porc
Coastele se portioneaza in bucati mai mici si se pun intr-o oala in care fierbe apa. Din cand in cand se indeparteaza ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de conopida
Legumele se spala, se toaca in cubulete si se pun la fiert. Conopida se spala bine, apoi se rupe in buchetele si se pune... (mai mult)
Citeste







