Clatite de post
Ingrediente:
200 zahar 100 g faina 50 ml ulei 100 ml apa minerala ulei pentru prajit sare
Mod de preparare:
Pentru a prepara clatitele de post, trebuie sa punem intr-un bol mai mare faina, peste care turnam apa minerala treptat. Aduaga si uleiul zaharul si un praf de sare, amestecam bine pana ce incorporam totul, apoi trecem la prajirea clatitelor. Astfel, intr-o tigaie se incinge cativa stropi de ulei, doar cat sa acopere intreaga suprafata a tigaii, apoi, cu ajutorul unei unui polonic, turnam din compozitie. Intindem uniform in tigaie si prajim pe o parte si pe alta. Cand sunt gata, se umplu cu dulceata preferata sau chiar legume.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Clatite cu pui si ciuperci
Pentru clatite, se pun intr-un bol faina, peste ea se adauga oul batut spuma, apa si un praf de sare. Se amesteca bine ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu mere
Clatite se prepara din aluatul clasic, la care adauagm putin zahr pudra si esente de vanilie. Umplutura o pregatim ... (mai mult)
Citeste -
Tort de clatite
Clatitele le preparam batand mai intai ouale cu un tel, peste ele turnam laptele si faina si amestecam bine, pentru a ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu inghetata
Intr-un bol se sparg cele 3 oua, se bat bine, apoi se adauga laptele si se presara faina, in ploaie, amestecand mereu, ... (mai mult)
Citeste -
Clatite banatene
Branza se sfarama si se amesteca impreuna cu un ou, zahar, cam 100 g, vanilie, dar si stafidele. Se amesteca bine, iar ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu capsuni
Intr-un bol se pune branza faramata cu o furculita, peste ea se adauga zaharul si sucul de lamaie si se amesteca bine. ... (mai mult)
Citeste







