Ciorba de fasole cu costita afumata
Ingrediente:
300 g costita afumata 500 g fasole 500 ml suc de rosii 1 ardei capia 1 ceapa marar patrunjel ulei boia dulce piper sare
Mod de preparare:
Fasolea se tine in apa, cu o zi inainte, pentru a se fierbe mai repede. Astfel, fasolea inmuiata se pune la fiert cu putina sare. Intre timp, legumele se spala, se toaca in cuburi si se calesc in ulei. Cand aproape a fiert, fasolea se scoate din apa, se pune intr-o noua oala in care vom adauga si legumele calite si 3 litri de apa. Vom lasa fasolea pe foc mic, pana cand apa incepe sa scada, punand si bulionul, condimentam dupa gust si acoperim oala. Cat timp lasam la scazut apa din oala, coastele se portioneaza si se rumenesc in ulei, iar cand sunt gata, se vor adauga si ele in oala cu fasole. Dupa aproximativ 10 minute, se opreste focul, se presara marar sau patrunjel deasupra si se poate servi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Fasole cu costita
Intr-o cratita cu apa se pune fasolea, un morcov si doua cepe si se lasa la fiert. Intre timp, se taie cubulete ceilalti... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de salata verde
Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci, apoi se taie in fasii subtiri. Ceapa se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Omleta taraneasca
Cartofii se fierb in apa cu sare si se taie cubulete. Ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Costita afumata se taie ... (mai mult)
Citeste -
Varza cu costita afumata
Se taie varza ca fideluta, se presara peste ea sare si se amesteca putin cu mainile. Apoi, se pune ceapa tocata marunt ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc cu smantana
Mai intai pregatim o oala cu apa, pe care o punem pe foc. Costita de porc se portioneaza si se spala bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Varza murata la cuptor
Cele doua verze, dar si cepele se toaca fin, apoi intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, iar cand aceasta... (mai mult)
Citeste







