Ciorba de salata verde
Ingrediente:
1.5kg salata verde 2 cepe 50g faina 400g iaurt sau 200g smantana 50g unt 3 oua 100g costita afumata 50ml otet sare
Mod de preparare:
Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci, apoi se taie in fasii subtiri. Ceapa se toaca marunt. Costita se taie cuburi. Se separa albusurile de galbenusuri. Ceapa se fierbe in 3 L de apa cu sare. Cand ceapa este aproape fiarta, se adauga salata inabusita in 40g de unt si 50ml de apa si costita inabusita separat in 25ml de apa. Din iaurtul sau smantana amestecata cu galbenusurile de oua si faina se prepara o compozitie care se adauga la ciorba, continuand fierberea circa 5 minute. Separat, din albusuri si untul ramas se prepara o omleta, care se taie in cuburi mici si se adauga la ciorba. Se pune otetul si se mai fierbe ciorba inca 5 minute. Se serveste fierbinte.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de salata cu omleta
Pentru inceput se curata si se spala legumele si zarzavatul, apoi se toaca nu foarte marunt. Intr-o oala se toarna cam 3... (mai mult)
Citeste -
Salata verde cu ton
Se spala salata verde si se scurge bine de apa, apoi se taie. Intr-un bol se pune salata taiata, peste ea se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Salata de peste
Salata se realizeaza foarte repede si foarte usor. Pentru inceput, spalam legumele si le taiem in felii. Le punem pe ... (mai mult)
Citeste -
Salata cu ansoa
Mai intai se pun ouale la fiert, iar salata se spala si se scurge bine de apa. Cand au fiert, ouale se decojesc si se ... (mai mult)
Citeste -
Oua umplute cu pateu de ficat
Ouale se fierb de consistenta tare si se taie pe jumatate, in lungime. Frunzele de salata se spala bine. Galbenusurile ... (mai mult)
Citeste -
Salata de ton cu porumb
Scurgeti tonul de ulei, taiati ceapa cubulete si puneti-le intr-un castron peste salata verde! Adaugati porumbul si o ... (mai mult)
Citeste







