Ciolan afumat la cuptor
Ingrediente:
2 kg ciolan afumat 500 ml bere 1 kg cartofi 2 cepe sare piper
Mod de preparare:
Cartofii se curata si se taie in sferturi, iar ceapa se taie rondele. Intr-o tava se aseaza ciolanul afumat care se cresteaza din loc in loc. Alaturi se pun carfofii si ceapa, se presara sare si putin piper si se da tava la cuptorul incins. Cand ciolanul incepe sa se innabuse, se toarna din bere, atat peste carne cat si peste legumele de langa, repetand operatiunea, din 10 in 10 minute, astfel incat berea sa patrunda si sa fragezeasca ciolanul. Dupa aproximativ 2 ore, cand deja carnea incepe sa se desprinda de pe oase, se opreste focul si se mai lasa in cuptorul cald, apoi se scoate si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Iahnie de fasole cu afumatura
Intr-o oala se pune la fiert fasolea, impreuna cu morcovul taiat cubulete mici si un praf de sare. Separat, cele 2 cepe ... (mai mult)
Citeste -
Fasole cu ciolan
Fasolea se tine la inmuiat peste noapte. Se pune la fiert ciolanul pana cand devine frageda si se desprinde usor de pe ... (mai mult)
Citeste -
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Fasolea se pregateste din timp, punand-o la inmuiat in apa rece, cu cel putin 5 ore inainte de a fi gatita. Apoi, o vom ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de lascute cu afunatura
Legumele se spala si se toaca in cubulete. Punem la fiert apa, intr-o oala mai mare, punem o lingurita de sare si ... (mai mult)
Citeste -
Bab gulyas
Rosiile se spala se decojesc si se taie in cubulete. Ceapa, morcovii, carnea si ciolanul se taie in cubulete, apoi se ... (mai mult)
Citeste -
Ciolan de porc la cuptor
Legumele se spala si se toaca in bucati mici. Ciolanul se curata bine si se aseaza intr-o tava mai inalta. Il vom ... (mai mult)
Citeste







