Mancaruri din legume
Dovlecei cu ciuperci
Publicata joi, 31 ianuarie 2013, 12:42Dovleceii se spala, se rad de coaja, se taie in doua, se scobeste miezul si se umplu cu tocatura preparata. Dupa ce se umplu, se dau prin faina se prajesc usor in ulei, se asaza intr-o cratita si se ... (mai mult)
CitesteArdei umpluti cu ciuperci
Publicata miercuri, 30 ianuarie 2013, 16:59Ciupercile se toaca marunt, se prajesc in putin ulei amestecandu-se mereu, se adauga ceapa prajita, oul, sarea, faina, orezul, piperul si verdeata. Se amesteca bine. Se spala ardeii, se scot cotoarele... (mai mult)
CitesteOrez cu mazare
Publicata miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:17Orezul se curata, se spala, se scurge; ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea se trece prin jet de apa rece si se scurge. Ceapa se inabusa in unt sau ulei cu putina supa. Dupa inabusire ... (mai mult)
CitesteOrez sarbesc
Publicata miercuri, 30 ianuarie 2013, 12:06Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se curata de pielita si se taie felii. Ardeiul gras se curata de cotoare, se spala, se taie felii. Orezul se ... (mai mult)
CitestePiure de spanac
Publicata miercuri, 30 ianuarie 2013, 11:47Spanacul proaspat se curata, se spala in mai multe ape reci, se fierb in apa cu sare. Se raceste, se scurge si se trece prin masina de tocat. Spanacul din conserva se scurge si se trece prin masina de... (mai mult)
CitesteVinete umplute
Publicata duminica, 27 ianuarie 2013, 13:17Vinetele necuratate de ciaja se taie in doua in lung, se sareaza, se lasa sub o greutate 30 minute, se sterg si se scobesc de miez. Se amesteca miezul cu 3 rosii taiate bucatele, cu ardeii taiati ... (mai mult)
CitesteMancare de mazare
Publicata duminica, 27 ianuarie 2013, 13:05Intr-o cratita cu untdelemnul bine infierbantat se pun boabele mazare si rosiile curatate de pielita si seminte si taiate felii. Se sareaza si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic scuturand din in ... (mai mult)
CitesteConopida pane
Publicata duminica, 27 ianuarie 2013, 12:47Se fierb buchetelele de conopida in apa cu sare, apoi se scurg. Se inmoaie fiecare buchetel in faina, apoi in oul batut, se tavaleste in pesmet si se prajeste pe ambele parti in untdelemn incins. Se ... (mai mult)
CitestePiure de conopida
Publicata duminica, 27 ianuarie 2013, 12:31Se spala si se fierbe conopida in apa sarata impreuna cu cartofii curatati si taiati sferturi. Se strecoara si se trec legumele prin presa de cartofi. Se pun intr-un castron, se adauga laptele ... (mai mult)
CitestePiure de morcovi
Publicata duminica, 27 ianuarie 2013, 11:44Morcovii curatati se rad prin razatoarea mare, se inabusa in unt, se sareaza, se fierb cu putina apa. Cand s-au inmuiat se adauga galbenusul batut cu zaharul si smantana. Se mai lasa cateva minute sa ... (mai mult)
CitesteDovlecei pane
Publicata duminica, 27 ianuarie 2013, 11:36Dovleceii mici ( 3-4 cm diametru ), se curata si se taie felii de 1 cm grosime. Nu se sareaza, deoarece sarea ii inmoaie. Se bat ouale. Cascavalul sau branza se da prin razatoare. Dovleceii se trec de... (mai mult)
CitesteConopida gratinata
Publicata duminica, 27 ianuarie 2013, 11:24Conopida se curata de cotor si de frunze, se tine in apa rece cu sare si se fierbe. Cascavalul se rade fin. Se separa albusurile de galbenusuri. Faina dizolvata in 300ml de lapte, se adauga in 150g de... (mai mult)
CitesteFasole batuta
Publicata duminica, 27 ianuarie 2013, 11:12Fasolea boabe se alege de impuritati si se lasa in apa rece circa 12 ore. Ceapa se taie solzi. Usturoiul se piseaza cu sare, se adauga putina apa fiarta sau supa si se strecoara. Fasolea se pune la ... (mai mult)
Citeste