Orez cu mazare

Foto - Orez cu mazare
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
4.00 5 2 voturi / pareri

Ingrediente:

500 g orez 100g ceapa mazare conserva 350 g 1,5 l supa 150 g unt (ulei)

Mod de preparare:

Orezul se curata, se spala, se scurge; ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea se trece prin jet de apa rece si se scurge. Ceapa se inabusa in unt sau ulei cu putina supa. Dupa inabusire se adauga orez, se completeaza cu supa si se fierbe. Cand a fiert orezul, se adauga mazarea si se amesteca componentele si se aseaza intr-o tava pentru inabusire la cuptor. Cand s-a rumenit se scoate din cuptor si se portioneaza in farfuriile de servire sau pe platou, cu cascaval ras deasupra.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Pilaf cu mazare

    Pilaf cu mazare

    Intr-o tigaie se toarna 3 linguri de ulei, iar cand s-a incins, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste. Cand devine... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de ton cu orez

    Salata de ton cu orez

    Orezul se spala bine apoi se pune la fiert. Ceapa se toaca in fasii subtiri, iar ardeiul se taie in cubulete mici si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Omleta cu mazare

    Omleta cu mazare

    Mazarea proaspata se fierbe; cea conservata se scurge si se trece prin jet de apa rece. Mazarea se inabusa in ulei, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Mancare de mazare

    Mancare de mazare

    Intr-o cratita cu untdelemnul bine infierbantat se pun boabele mazare si rosiile curatate de pielita si seminte si ... (mai mult)

    Citeste
  • Orez prajit cu legume

    Orez prajit cu legume

    Mai intai fierbem orezul in apa cu putina sare, iar cand a fiert, se curge bine de apa si se trece printr-un jet de apa ... (mai mult)

    Citeste
  • Sote de mazare

    Sote de mazare

    Mazarea conservata se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca marunt. Mazarea se ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))