Pilaf cu mazare
Ingrediente:
300 g de orez 200 g de mazare ulei usturoi 2 cepe piper sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se toarna 3 linguri de ulei, iar cand s-a incins, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste. Cand devine trasnparenta, se pun mazarea si usturoiul pisat si se mai tin la innabusit inca 5 minute. Orezul se spala bine si se adauga si el in tigaia cu legume, se lasa la gatit timp 2 doua minute, apoi se toarna cam 300 ml de apa calda, sau supa. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa focul mic, pentru a da timp orezului sa se hidrateze si sa fiarba suficient. Cand este gata, se presara sarea si piperul si se serveste imediat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Omleta cu mazare
Mazarea proaspata se fierbe; cea conservata se scurge si se trece prin jet de apa rece. Mazarea se inabusa in ulei, se ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de mazare
Intr-o cratita cu untdelemnul bine infierbantat se pun boabele mazare si rosiile curatate de pielita si seminte si ... (mai mult)
Citeste -
Sote de mazare
Mazarea conservata se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca marunt. Mazarea se ... (mai mult)
Citeste -
Mazare cu ciuperci
Mazarea se fierbe in apa cu putina sare, se scurge, inabuse in unt, se adauga zaharul, sarea si mararul tocat, putina ... (mai mult)
Citeste -
Tocana de mazare
Cepele se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Cand devine transparenta, punem si carnatii taiati felii si se ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de mazare cu marar
Se caleste ceapa tocata, peste care se adauga si mazarea, se toarna un pahar de apa si se lasa la fiert. Cand mazarea a ... (mai mult)
Citeste