Pilaf cu mazare

Foto - Pilaf cu mazare
Complexitate: usor Timp de preparare: 40 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

300 g de orez 200 g de mazare ulei usturoi 2 cepe piper sare

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se toarna 3 linguri de ulei, iar cand s-a incins, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste. Cand devine trasnparenta, se pun mazarea si usturoiul pisat si se mai tin la innabusit inca 5 minute. Orezul se spala bine si se adauga si el in tigaia cu legume, se lasa la gatit timp 2 doua minute, apoi se toarna cam 300 ml de apa calda, sau supa. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa focul mic, pentru a da timp orezului sa se hidrateze si sa fiarba suficient. Cand este gata, se presara sarea si piperul si se serveste imediat.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Omleta cu mazare

    Omleta cu mazare

    Mazarea proaspata se fierbe; cea conservata se scurge si se trece prin jet de apa rece. Mazarea se inabusa in ulei, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Mancare de mazare

    Mancare de mazare

    Intr-o cratita cu untdelemnul bine infierbantat se pun boabele mazare si rosiile curatate de pielita si seminte si ... (mai mult)

    Citeste
  • Sote de mazare

    Sote de mazare

    Mazarea conservata se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca marunt. Mazarea se ... (mai mult)

    Citeste
  • Mazare cu ciuperci

    Mazare cu ciuperci

    Mazarea se fierbe in apa cu putina sare, se scurge, inabuse in unt, se adauga zaharul, sarea si mararul tocat, putina ... (mai mult)

    Citeste
  • Tocana de mazare

    Tocana de mazare

    Cepele se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Cand devine transparenta, punem si carnatii taiati felii si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Mancare de mazare cu marar

    Mancare de mazare cu marar

    Se caleste ceapa tocata, peste care se adauga si mazarea, se toarna un pahar de apa si se lasa la fiert. Cand mazarea a ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))