Mazare cu ciuperci
Ingrediente:
1 kg mazare boabe 1 kg ciuperci 2 linguri unt 1 lingurita zahar 1 lingura faina 1 pahar ulei 2 oau marar piper sare
Mod de preparare:
Mazarea se fierbe in apa cu putina sare, se scurge, inabuse in unt, se adauga zaharul, sarea si mararul tocat, putina zeama in care a fiert si se mai clocoteste 15 mintute. Separat, se aleg ciupercile carnoase, proaspete, se taie in felii de grosimea unui deget. Feliile de ciuperci se dau prin ou, faina, din nou prin ou si se prajesc in ulei pe ambele parti. Se presara cu sare si piper, dupa gust. Se servesc ca garnitura la mazare.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Omleta cu mazare
Mazarea proaspata se fierbe; cea conservata se scurge si se trece prin jet de apa rece. Mazarea se inabusa in ulei, se ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de mazare
Intr-o cratita cu untdelemnul bine infierbantat se pun boabele mazare si rosiile curatate de pielita si seminte si ... (mai mult)
Citeste -
Sote de mazare
Mazarea conservata se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca marunt. Mazarea se ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu ciuperci
Ciupercile se toaca in cubulete si se pun la calit, se condimenteaza si se lasa la foc mic, pana cand scade zeama lasata... (mai mult)
Citeste -
Paste cu prosciutto
Ceapa, posciutto, mazarea si ciupercile se taie in felii subtiri, apoi se pun la calit, intr-o tigaie, in care s-a ... (mai mult)
Citeste -
Tocana de mazare
Cepele se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Cand devine transparenta, punem si carnatii taiati felii si se ... (mai mult)
Citeste







